Η Cosmote προσφέρει από σήμερα το HTC Magic, το πρώτο κινητό τηλέφωνο στην Ελλάδα που διαθέτει την πλατφόρμα λογισμικού Android της Google, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις του NetFax ("Η Cosmote φέρνει στην Ελλάδα το Android", 24/03/09).

Το HTC Magic προσφέρει πρόσβαση στις δημοφιλείς υπηρεσίες Google Search, Gmail, Google Talk. Επιπλέον, το Android Market εισάγει τους συνδρομητές της εταιρείας σε ένα online κατάστημα πρόσθετων υπηρεσιών και εφαρμογών (social networking, online shopping, ταξίδια, παιχνίδια κ.ά.) που ανανεώνεται συνεχώς. Διαθέτει οθόνη αφής TFT-LCD 3,2 ιντσών, κάμερα 3.2 Megapixel, δέκτη GPS και ψηφιακή πυξίδα.

Το προηγούμενο Σάββατο ξεκίνησε η καμπάνια της Vodafone που αφορά στην προπαραγγελία του συγκεκριμένου κινητού μέσω των καταστημάτων της εταιρείας, όπου γίνεται και επίδειξη της συσκευής και μέσω του website. Ωστόσο, ακόμα δεν είναι γνωστό το πότε θα είναι διαθέσιμο προς πώληση. Υπενθυμίζεται πως η Vodafone ήταν η πρώτη εταιρεία που λάνσαρε το κινητό στη Μεγάλη Βρετανία την 1η Μαΐου και αναμενόταν να γίνει το ίδιο και στη χώρα μας.