Η Dell παρουσίασε, στα πλαίσια του Dell Enterprise Forum, ακόμα μεγαλύτερη διαφοροποίηση στην προϊοντική της σειρά για converged υποδομές, για να βοηθήσει τους πελάτες κάθε μεγέθους να αντιμετωπίσουν μια σειρά από συχνές προκλήσεις που σχετίζονται με την πολυπλοκότητα, την περιορισμένη αποδοτικότητα και την έλλειψη ευελιξίας στις υφιστάμενες υποδομές ΙΤ.

To PowerEdge VRTX αποτελεί μια σημαντική καινοτομία στις τεχνολογικές υποδομές επιχειρήσεων. Προσφέρει τη λειτουργικότητα servers, storage, networking και των εργαλείων διαχείρισης σε μία μονάδα μικρού μεγέθους, βελτιστοποιημένη για περιβάλλοντα απομακρυσμένων γραφείων και υποκαταστημάτων (ROBO) μεγάλων επιχειρήσεων και δημόσιων οργανισμών.

Επίσης, η Dell παρουσίασε το επόμενο κύμα επιλογών converged υποδομής- Active Infrastructure 1.1- για να βοηθήσει τους οργανισμούς να επιταχύνουν την παροχή εταιρικών εφαρμογών και υπηρεσιών ΙΤ, να βελτιώσουν την απόδοση του data center και να ενισχύσουν την ποιότητα των ΙΤ υπηρεσιών. Η ανανεωμένη προϊοντική σειρά Active Infrastructure περιλαμβάνει επικυρωμένες λύσεις για νέα φορτία εργασίας, ευρύτερη προϊοντική σειρά Προεγκατεστημένων Συστημάτων και βελτιώσεις στην πλατφόρμα ενοποιημένης διαχείρισης.

Τέλος, ο τομέας Data Center Solutions (DCS) της Dell παρουσιάζει μια νέα εκδοχή της βραβευμένης modular αρχιτεκτονικής του, η οποία ενσωματώνει τους Dell PowerEdge servers, με αυξημένη λειτουργική δυνατότητα και ευελιξία. Αυτή η νέα λύση βασίζεται στην καινοτομία και τα επιτεύγματα στην ενεργειακή αποδοτικότητα, που έχουν χρησιμοποιηθεί στην υπάρχουσα τεχνολογία  Modular Data Center (MDC), διευρύνοντας τις δυνατότητες και την επιλογή για ταχύτατα αναπτυσσόμενες ανάγκες υψηλής κλιμάκωσης ΙΤ των πελατών.