Η Ericsson υπέγραψε σύμβαση για την περαιτέρω ανάπτυξη και διαχείριση ενός ουδέτερου ως προς τον πάροχο αστικού δικτύου, στο Hudiksvall της Σουηδίας.

Είναι η πρώτη φορά που η Ericsson αναλαμβάνει τόσο την επέκταση όσο και τη λειτουργία ενός αστικού δικτύου. Το υπάρχον σύστημα οπτικών ινών του Hudiksvall έκανε την πόλη επίκεντρο παγκόσμιας έρευνας και επιστημονικών μελετών. Το αστικό δίκτυο είναι το θεμέλιο ενός πρωτοποριακού περιβάλλοντος επικοινωνίας που χτίζει το Hudiksvall για να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη.

Η ευρυζωνική λύση ανοικτού δικτύου επιτρέπει στους κατοίκους να επιλέγουν υπηρεσίες από τον πάροχο υπηρεσιών internet της επιλογής τους. Οι κάτοικοι θα είναι σε θέση να επιλέγουν εξατομικευμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας, όπως είναι οι υπηρεσίες IPTV και video-on-demand. Η Ericsson θα διαχειρίζεται το δίκτυο για την Zitius, τον πάροχο δικτύου ανοικτής πρόσβασης, έως το έτος 2016. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, η Ericsson θα παρέχει και θα αναπτύξει switches πρόσβασης οπτικών ινών EDA 1200 και την ολοκλήρωση στο μητροπολιτικό δίκτυο, καθώς και routers SmartEdge Multi-Service Edge και προϊόντα για το δίκτυο πυρήνα.