Οι Δανοί και Σουηδοί καταναλωτές θα έχουν σύντομα τέσσερις φορές ταχύτερες ευρυζωνικές υπηρεσίες, καθώς οι ταχύτητες στο δίκτυο του παρόχου 3 αυξάνονται αλματωδώς από τα 21 Mbps στα 84 Mbps.

Αυτή η τεράστια αύξηση προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ευκολία εφαρμογών Internet, όπως η κοινωνική δικτύωση, τα online παιχνίδια και οι βιντεοδιασκέψεις, για χρήστες εν κινήσει. Για να βελτιωθεί σημαντικά η κάλυψη, η αναβάθμιση θα υλοποιηθεί μέσω νέου δικτύου 3G στα 900 MHz, το πρώτο στη Σουηδία, το οποίο θα προμηθεύσει και θα υποστηρίξει η Ericsson. Ο Peder Ramel, CEO της 3 Scandinavia, δήλωσε τα εξής: “Είμαστε οι πρώτοι που διαθέσαμε το turbo 3G στη Σκανδιναβία και τώρα είμαστε οι πρώτοι που υιοθετούμε το ταχύτερο 3G στον κόσμο.

Οι Σκανδιναβοί πελάτες μας έχουν υψηλές απαιτήσεις από τις υπηρεσίες κινητής ευρυζωνικότητας. Η Ericsson εξελίσσει το δίκτυό μας, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτές τις απαιτήσεις και να παρέχουμε στους πελάτες μας πραγματική συνδεσιμότητα, όπου κι αν βρίσκονται, από το γραφείο της μεγαλούπολης έως το εξοχικό σπίτι.” Η τριετής σύμβαση μεταξύ της Ericsson και της 3 περιλαμβάνει την αναβάθμιση στη δυνατότητα HSPA Evolution για το υπάρχον 3G δίκτυό της, μέσω των 42 Mbps, στα 84 Mbps, καθώς και ένα νέο δίκτυο ασύρματης πρόσβασης WCDMA/HSPA στη μπάντα συχνοτήτων των 900 MHz.

Επιπλέον, η Ericsson παρέχει οπτική και μικροκυματική μεταφορά μέσω IP, καθώς και υπηρεσίες υποστήριξης. Η υλοποίηση θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2010.