Στρατηγικούς στόχους για την ανάπτυξή της Forthnet τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα αποτελούν τομείς όπως είναι η pay tv αλλά και οι ευζωνικές υπηρεσίες, ενώ από το κάδρο δεν λείπει η παρουσία της εταιρείας στην κινητή τηλεφωνία. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά της CEO του ομίλου United Group, Viktoriya Boklag, η οποία σημείωσε ότι προς την κατεύθυνση εξυπηρέτησης της δραστηριότητας της εταιρείας στην τηλεφωνία, θα είχε ενδιαφέρον η συγχώνευση με τη Wind, αποφεύγοντας ωστόσο να γίνει περισσότερο συγκεκριμένη.

Η εταιρεία όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης προς τους δημοσιογράφους μετονομάζεται πλέον σε Nova, ενώ σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Παναγιώτη Γεωργιόπουλο, σχετικά ενδεχόμενο λειτουργίας της εταιρείας ως Mobile Virtual Network Operator (Εικονικός Πάροχος Κινητής), η επιχείρηση δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική σε αυτόν τον τομέα δεδομένης της υφιστάμενης συμφωνίας με τη Vodafone και τις τιμές που προκύπτουν μέσα από αυτή τη συμφωνία. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν η επένδυση στην ελληνική αγορά, η επένδυση για φέτος θα είναι συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ. Τα 150 εκατ. επενδύθηκαν ήδη σε εξαγορές τους τελευταίους 6 μήνες και επιπλέον 50 εκατ. θα διατεθούν σε νέα συστήματα ΙΤ, νέα προϊόντα, νέες πλατφόρμες.

Επέκταση στο streaming με την πλατφόρμα ΕΟΝ

Σε ό,τι αφορά την pay tv η επέκταση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ΕΟΝ, η οποία έχει ήδη παρουσία σε 7 χώρες δραστηριοποίησης του ομίλου, με τη δυνατότητα εκτός από το streaming να εξυπηρετεί και τους πελάτες της δορυφορικής τηλεόρασης. Η έναρξη λειτουργίας της εν λόγω πλατφόρμας θα ξεκινήσει από το φθινόπωρο, οπότε και θα παρουσιαστούν τα νέα προϊόντα της Nova στην αγορά. Η εταιρεία θα λειτουργήσει όχι μόνο ως παραγωγός περιεχομένου, αλλά και ως συλλέκτης περιεχομένου, ερχόμενη σε συζητήσεις τόσο με το Netflix, όσο και με όλους τους υφιστάμενους παραγωγούς περιεχομένους προς αυτή την κατεύθυνση.

«Ενδιαφερόμαστε για την παραγωγή περιεχομένου. Υπάρχει ενδιαφέρον και προϋπολογισμός για το συγκεκριμένο αντικείμενο. Αναζητούμε οποιουδήποτε είδους περιεχόμενο. Ο όμιλος United έχει εκτεταμένες ευκαιρίες και βλέπει συνέργειες είτε μιλάμε για παραγωγή είτε για συμπαραγωγή. Είμαστε η μεγαλύτερη εταιρεία διανομής μουσικής στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Όλα θα αποφασιστούν και θα κριθούν από το εάν είναι αποδεκτό και από το εάν ο Έλληνας καταναλωτής αρέσκεται σε αυτή την προσπάθεια. Στο τέλος είναι γεγονός ότι οι δικές μας δυνατότητες παραγωγής σε πολλές χώρες είναι σημαντικές. Έχουμε και εδώ μία πολύ καλή ευκαιρία για παραγωγή», σημείωσε μεταξύ άλλων η CEO του United Group.

Ενδιαφέρον και για τον τομέα του ICT

Nα σημειωθεί ότι η Nova έχει ενδιαφέρον και για τον τομέα του ICT, δεδομένης και της υλοποίησης έργων στον δημόσιο τομέα. Όπως αναφέρθηκε επίσης η επιχείρηση στοχεύει στην διεύρυνση του δικτύου φυσικών της καταστημάτων, επιδιώκοντας στην υλοποίηση των στόχων της μέσα από τα κανάλια διανομής. «Δίνουμε έμφαση σε αυτό καθώς η Ελλάδα είναι χώρα λιανικής. Θέλουμε να δημιουργήσουμε καταστήματα που θα προσελκύουν τον πελάτη. Θα πραγματοποιήσουμε μεγάλες επενδύσεις τόσο στα υφιστάμενα σημεία, όσο και σε νέα σημεία», διευκρίνισε ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος.