Η Διεύθυνση Πληροφορικής της Fresh Line* υποστηρίζει βασικές διαδικασίες, πρακτικές και λειτουργίες της εταιρείας, από τη διαχείριση της παραγωγής, τις διακινήσεις, την εμπορική διεύθυνση, το marketing και την επικοινωνία, τις εξαγωγές έως το δίκτυο λιανικής και τους τελικούς καταναλωτές.

«Πάνω από όλα, η τεχνολογία συμβάλλει σημαντικά και αποτελεσματικά στην επίτευξη των στόχων που θέτουμε ώστε να παράγονται καθημερινά τα αποτελέσματα που απαιτούν οι πελάτες μας» δηλώνει στο NetFAX ο Αλέξανδρος Αποστόλου, IT Manager της Fresh Line. «Με γνώμονα τη συνεχή εξέλιξη, κάθε χρόνο επενδύουμε σε νέες τεχνολογίες και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συγχρονιζόμαστε με τις εξελίξεις, τις τάσεις και τις καινοτομίες που κάθε χρόνο παρουσιάζονται. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να συλλέγεται, να αναλύεται και να διαχειρίζεται σωστά, υπεύθυνα και γρήγορα όλη η πληροφορία που συγκεντρώνει ένας οργανισμός ώστε να ανανεώνονται οι διαδικασίες και να λαμβάνονται οι σωστές αποφάσεις στον σωστό χρόνο».

Στο πλαίσιο αυτό εγκαθίσταται ένα νέο σύγχρονο ERP το οποίο αντικαθιστά τα δύο μεμονωμένα συστήματα που χρησιμοποιούσε η εταιρεία έως τώρα (μια εσωτερική λύση που είχε αναπτυχθεί in-house για το WMS και την παραγωγή και το Navision το οποίο εξυπηρετούσε τις backoffice εργασίες και την αγορά λιανικής). Η υλοποίηση του νέου ERP, λύση της Entersoft, έχει ξεκινήσει από το Μάιο, ενώ η μετάπτωση σε αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές του νέου έτους. Mετά την υλοποίηση του νέου ERP θα ακολουθεί ο ανασχεδιασμός του νέου site και η προσθήκη λειτουργικότητας e-shop σε αυτό, όπως και οι διασυνδέσεις του e-shop με το νέο ERP (με ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου το Μάρτιο 2018).

Υψηλά στην ατζέντα της Διεύθυνσης Πληροφορικής της εταιρείας βρίσκεται και η συμμόρφωση με τις επιταγές του νόμου GDPR, κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη βελτιστοποίηση των συστημάτων ασφαλείας, την προστασία των συνεργατών και την ελαχιστοποίηση των όποιων κινδύνων. Αναφερόμενος, τέλος, στις κυριότερες προκλήσεις όσον αφορά τη διεκπεραίωση του καθημερινού του έργου ο Α. Αποστόλου επισημαίνει: «Η αλήθεια είναι ότι στην Πληροφορική ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει! Από την μια στιγμή στην άλλη όλα αλλάζουν. Η καθημερινή πρόκληση είναι το να κοιτάς πάντα μπροστά και να προλαβαίνεις καταστάσεις πριν καν αυτές εμφανιστούν. Πρέπει να προβλέπεις το τι μπορεί να πάει λάθος και να είσαι έτοιμος να το αντιμετωπίσεις όταν αυτό συμβεί».

* H Fresh Line είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1992 στην Αθήνα και δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία φυτικών καλλυντικών.  Σήμερα η εταιρεία δηλώνει παρουσία σε 12 χώρες με περισσότερα από 250 σημεία πώλησης διεθνώς ενώ στην Ελλάδα διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων με πάνω από 45 σημεία πώλησης. Η καρδιά της εταιρείας χτυπάει στην παραγωγική της μονάδα στο Κορωπί Αττικής, σε μία βιοκλιματική μονάδα παραγωγής 6.000 τ.μ στην οποία παράγονται in-house πάνω από 400 κωδικοί.