Η σειρά Primergy ΒΧ900, αν και ξεκίνησε να σχεδιάζεται πριν την εξαγορά του ποσοστού της Siemens από τη Fujitsu, είναι πρακτικά το πρώτο στρατηγικής σημασίας προϊόν στη νέα πορεία της εταιρείας.

Στην πρώτη παρουσίαση του BX900, η οποία έλαβε χώρα στις 11 Μαΐου στο Λονδίνο, ο Jens – Peter Seick, Senior Vice President x86 Server Product Division δήλωσε ότι “η νέα σειρά θα αποτελέσει θεμέλιο λίθο για την ανάπτυξη των x86 servers.” Για το 2008, η Fujitsu βρέθηκε στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, όσον αφορά την αγορά των x86 servers με μερίδιο 4% (270 χιλιάδες μονάδες), ενώ στόχος για την ερχόμενη τριετία είναι η αύξηση του μεριδίου στο 10%.

Ακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στο σχεδιασμό σασί, ο Primergy BX900 χρησιμοποιεί ένα σασί δύο επιπέδων. Σε αυτό μπορούν να τοποθετηθούν δύο σειρές half – height blades μαζί με δικτυακό εξοπλισμό, τροφοδοτικά και τον υπόλοιπο απαραίτητο εξοπλισμό. Σύμφωνα με την εταιρεία, το ίδιο σασί θα δέχεται στο μέλλον και full – height blades, χωρίς ωστόσο να γνωστοποιηθεί κάποια ημερομηνία.

Η επεξεργαστική ισχύ του Primergy ΒΧ900 προέρχεται από τον τελευταίας γενιάς τετραπύρηνο “Nehalem EP” ή πιο γνωστό ως Xeon 5500 της Intel , με την οποία η Fujitsu δεν παρέλειψε να τονίσει ότι έχει στενή συνεργασία. Κάθε 10U σασί του BX900 μπορεί να δεχτεί δύο παραπάνω blades σε σχέση με τον ανταγωνισμό, γεγονός που συνεπάγεται 12% περισσότερη επεξεργαστική ισχύ από αντίστοιχους servers.

Εν αντιθέσει με τον ανταγωνισμό, όπως η Cisco και η HP, οι οποίες προσφέρουν λύσεις βασιζόμενες κυρίως σε δικά τους προϊόντα blade, storage και networking, η Fujitsu επέλεξε να ανοίξει το δρόμο για τρίτους κατασκευαστές στο BX900. Έτσι αν ο αγοραστής ενός BX900 μπορεί να προμηθευτεί τα Ethernet switches και τα storage arrays της Fujitsu μπορεί επίσης να προμηθευτεί switches της Brocade ή της Cisco και storage της NetApp ή της EMC.