Την ίδρυση κέντρου καινοτομίας και ανάπτυξης προϊόντων στην Αθήνα έχει προγραμματίζει η γερμανική Daimler του ομίλου Mercedes Benz, υλοποιώντας μια επένδυση στην Beat (πρώην Τaxibeat), η οποία αναμένεται να ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ την επόμενη διετία.

Οι νέες εγκαταστάσεις της Beat, σύμφωνα με δημοσιεύματα στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, θα στεγαστούν στο κτίριο της Νοval του ομίλου Βιοχάλκο στη Λ. Κηφισίας και αναμένεται να είναι έτοιμες τον Μάιο του 2019.
Το κέντρο R&D της εταιρείας θα αναπτύσσει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, Machine Learning και Big Data, στοχεύοντας στην προσέλκυση Ελλήνων και ξένων επιστημόνων. Η επένδυση στην Beat γίνεται στο πλαίσιο επέκτασης των δραστηριοτήτων της σε μεγάλες και πολύ απαιτητικές διεθνείς αγορές.

Πρόσφατα, για παράδειγμα, η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει τη δραστηριοποίησή της στην πόλη του Μεξικού, αρχής γενομένης από το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους. Το beat app γνωρίζει ταχύτατη ανάπτυξη, διαθέτοντας 5 εκατ. κατοχυρωμένους επιβάτες και σχεδόν 200.000 συνεργαζόμενους οδηγούς. Με την έδρα της να παραμένει στην Αθήνα, η εταιρεία έχει επικεντρώσει τη στρατηγική ανάπτυξη της στη Λατινική Αμερική, όπου διαθέτει ήδη παρουσία σε Λίμα (Περού), Σαντιάγκο (Χιλή) και Μπογκοτά (Κολομβία).