Η GrandVision Hellas (αλυσίδα οπτικών GrandOptical), μέλος του ομώνυμου ομίλου που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία οπτικών στον κόσμο και την πρώτη στην Ευρώπη, τρέχει αυτή την περίοδο έργο αναβάθμισης στο LS Retail.

«Η λύση αυτή θα τρέξει στην Ελλάδα πιλοτικά για τον Όμιλο και θα κουμπώσει πάνω στο υφιστάμενο Navision » δηλώνει στο NetFAX ο Μιχαήλ Μιχαλακόπουλος, IT Manager της GrandVision Hellas, «καθώς ο Όμιλος θεωρεί ότι αποτελεί την καλύτερη επιλογή λιανικής για όλες τις χώρες που τρέχουν το Navision». To έργο ξεκίνησε το Σεπτέμβριο και αναμένεται να βγει live το Μάιο, όταν το LS Retail θα έχει μπει σε όλα τα καταστήματα της εταιρείας σε Ελλάδα και Κύπρο. Παράλληλα με την υλοποίηση του έργου, η οποία γίνεται σε συνεργασία με την Real Consulting (diamond partner της LS Retail στη χώρα μας), θα αναβαθμιστεί και το Navision από την έκδοση 2015 στην έκδοση 2018. Το 2018 η εταιρεία έτρεξε πολλές δράσεις για το GDPR οι οποίες συνεχίζονται ακόμα.

«Εκτός από την ανάπτυξη μιας εφαρμογής για την καταχώρηση των στοιχείων των πελατών μας για να παίρνουμε τη συγκατάθεση και την ψηφιακή υπογραφή τους, προχωρήσαμε και στην εφαρμογή τεχνολογικών αντιμέτρων» σημειώνει ο Μ. Μιχαλακόπουλος. Στο πλαίσιο αυτό αναβαθμίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα firewalls σε Next Generations Firewalls, τα οποία εγκαταστάθηκαν σε όλα τα καταστήματα της εταιρείας. Σημειώνεται ότι κύριος συνεργάτης στις δράσεις GDPR της GrandVision Hellas ήταν η Netbull, η οποία έκανε τον αρχικό έλεγχο και πρότεινε τις αλλαγές που έπρεπε να γίνουν στο πλαίσιο συμμόρφωσης με το νόμο.