Η HP και η Ibrix ανακοινώνουν την οριστική συμφωνία για την εξαγορά της Ibrix από την HP.

Η Ibrix είναι από τους κορυφαίους παρόχους λογισμικού file serving για επιχειρήσεις, που περιλαμβάνει προστασία δεδομένων, δυνατότητες υψηλής διαθεσιμότητας καθώς και υπηρεσίες διαχείρισης δεδομένων για υπολογιστικές εφαρμογές ακραίας επεκτασιμότητας, υψηλής απόδοσης καθώς και για εφαρμογές cloud computing.

Η Ibrix είναι ιδιωτική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2000 με έδρα την Billerica, Μασαχουσέτης και είναι συνεργάτης της HP εδώ και τρία χρόνια. Έχει 53 εργαζομένους και περισσότερους από 175 εταιρικούς πελάτες που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως η επικοινωνία, τα μέσα ενημέρωσης, η ψυχαγωγία, το Internet, τα καύσιμα και το φυσικό αέριο, η ιατρική περίθαλψη, η επιστήμη και τα χρηματοοικονομικά.

Η αξία της συμφωνίας δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί. Το λογισμικό της Ibrix έρχεται να προστεθεί στο χαρτοφυλάκιο της HP, ενισχύοντας περαιτέρω την θέση της εταιρείας στην αναδυόμενη αγορά της επεκτάσιμης και υψηλής απόδοσης υπολογιστικής αποθήκευσης (computing storage),του cloud storage, και της αρχειοθέτησης σταθερού περιεχομένου (fixed content archiving). Αυτή η αγορά, αναπτύσσεται με σύνθετο ετήσιο ρυθμό 20%, ρυθμό πιο γρήγορο από ότι αναπτύσσονται οι αγορές του network-attached storage και του total external storage μαζί.

“Οι πελάτες χρειάζονται λύσεις storage υψηλής επεκτασιμότητας που μπορούν να διαχειρίζονται τεράστιο όγκο πληροφοριών αποτελεσματικά και οικονομικά”, δήλωσε ο Jeff Hausman, vice president of Unified Storage, StorageWorks Division, HP. “Αυτή η εξαγορά επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο μας ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της συγκεκριμένης αγοράς πιο αποτελεσματικά. Επιπρόσθετα, το, υψηλών δυνατοτήτων επεκτασιμότητας λογισμικό της Ibrix, αξιοποιεί τυπικό hardware, επιτρέποντας έτσι στους πελάτες να αξιοποιήσουν στο έπακρο της υπάρχουσες υποδομές τους”.