Αν και η Intel δεν επωφελήθηκε από την τόνωση που έφερε στην αγορά PCs η στροφή στα Windows 10 ένεκα του επερχόμενου τέλους υποστήριξης των Windows 7 καθώς τα προβλήματα διαθεσιμότητας των επεξεργαστών της δεν της επέτρεπαν να καλύψει τη ζήτηση, αναθεώρησε προς τα πάνω, μετά από ένα καλό τρίμηνο, τις προβλέψεις της για το κλείσιμο του έτους.

Έτσι, εκτιμά ότι τα έσοδά της φέτος θα αγγίξουν τα 71 δισ. δολάρια, ήτοι 1,5 δισ. δολάρια περισσότερα από την αρχική εκτίμηση. Το τρίμηνο η εταιρεία έκλεισε το τρίτο τρίμηνο με 19,2 δις. δολάρια έσοδα, ενώ οι αναλυτές περίμεναν ένα δις. δολάρια λιγότερο. Τα,δε, κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 6% και ανήλθαν στα έξι δισ. δολάρια.

Ειδικότερα, το τμήμα data center της Intel αύξησε τα έσοδά της κατά 4%, αγγίζοντας τα 6,4 δισ. δολάρια, δίνοντας τέλος στις υποτονικές πωλήσεις του το τελευταίο διάστημα. Στο μεγάλο επιχειρηματικό τμήμα της, το Client Computing Group, η Intel είδε να υποχωρούν οι πωλήσεις της κατά 5% και ανήλθαν στα 9,7 δισ. δολάρια.

Η Intel είχε υποτιμήσει τη ζήτηση που δημιουργήθηκε από το κύμα αντικατάστασης των Windows 7 PCs, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να την ικανοποιήσει. Και καταβάλει προσπάθειες να αυξήσει την παραγωγή της, αν και ούτε το τρέχον τρίμηνο προβλέπεται να τα καταφέρει, σύμφωνα με τα λεγόμενα του CEO της, Robert Swan.