Η Microsoft προσφέρει στις επιχειρήσεις που διαθέτουν μια συνδρομή Windows 10 Εnterprise, ένα ακόμα χρόνο δωρεάν υποστήριξη για τα Windows 7 - ακόμα και μετά το τέλος της επίσημης υποστήριξης τους το 2020.

Αυτό αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του computerworld.com, το οποίο επικαλείται ένα FAQ της Microsoft για το τέλος υποστήριξης των Windows 7. Όπως αναφέρεται, οι πελάτες της εταιρείας που διαθέτουν Enterprise Agreement (EA), όπως και Enterprise Agreement Subscription (EAS), με ενεργό License για τα Windows 10 Enterprise E5, Microsoft 365 E5 ή Microsoft 365 E5, αποκτούν ως δώρο από την εταιρεία ένα ολόκληρο χρόνο δωρεάν security support για τα Windows 7.

Δωρεάν θα διατίθεται, ωστόσο, μόνο ο πρώτος χρόνος υποστήριξης. Όποιος επιθυμεί να αποκτήσει υποστήριξη για περισσότερο χρόνο δεν του μείνει παρά να ενεργοποιήσει τη δυνατότητα διευρυμένης υποστήριξης (extended support) της αμερικανικής εταιρείας. Όσοι δεν μπορούν να επωφεληθούν από το ένα χρόνο δωρεάν υποστήριξης, θα πρέπει να καταβάλλουν 25-50 δολάρια ανά συσκευή για το πρώτο έτος, ενώ γα το δεύτερο και τρίτο έτος οι χρεώσεις διπλασιάζονται, για να φτάσουν το 2022 το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 200 δολαρίων.