Μια μεγάλη έκπληξη επιφύλασσε η καθιερωμένη φθινοπωρινή εκδήλωση της Microsoft στη Νέα Υόρκη.

Ο μεγάλος αμερικανικός όμιλος, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια είχε πάρει την απόφαση να αποσυρθεί από την αγορά των smartphones, θέλει τώρα να επιστρέψει. Στο πλαίσιο αυτό παρουσίασε μια νέα συσκευή με την ονομασία Surface Duo, μέσω της οποίας φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί κλασικά και καθιερωμένα smartphones, όπως είναι το iPhone. Το νέο κινητό της Microsoft διαθέτει δύο οθόνες – των 5,6 ιντσών η καθεμία- οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν για να σχηματίσουν μια μεγαλύτερη.

Στην προκείμενη περίπτωση, βέβαια, δεν έχουμε να κάνουμε με μια εύκαμπτη οθόνη, όπως έχει κάνει η Samsung και η Huawei – αυτές οι οθόνες έχουν αρκετά θέματα να αντιμετωπίσουν, τα οποία είχαν υποχρεώσει την Samsung να αναβάλει την κυκλοφορία του Galaxy Fold μοντέλου της για αρκετούς μήνες. Η Microsoft προτίμησε να χρησιμοποιήσει κλασικές οθόνες LCD με εξαιρετικό μικρό περιθώριο και σταθερούς μεταλλικούς μεντεσέδες, που μπορούν να προσφέρουν την αίσθηση μιας μεγαλύτερης επιφάνειας εργασίας.

Περισσότερα στοιχεία για τη νέα συσκευή της Microsoft δεν έχουν ανακοινωθεί, καθώς δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά πριν τα Χριστούγεννα του 2020. Ωστόσο, είναι γνωστά ήδη κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά. Όπως ότι θα χρησιμοποιεί μια τροποποιημένη έκδοση του Android, με τον Panos Panay, Διευθυντή του τμήματος Hardware της Microsoft, να υπόσχεται ότι θα τρέχουν όλα τα Android apps στη συσκευή. Στο εσωτερικό του θα ενσωματώνει, επίσης, όπως σχεδόν όλα τα υπόλοιπα smartphones, ένα chip αρχιτεκτονικής ARM.