Η Microsoft προ(σ)καλεί τη νέα γενιά των «υπέρμαχων της τεχνολογίας» να φέρει τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της εκπαίδευσης απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα σε πανεπιστήμια από 25 χώρες.

Ομάδες αποτελούμενες από τέσσερις φοιτητές, έναν ερευνητή και έναν καθηγητή (προαιρετικά) μπαίνουν στη μάχη για μια από τις συνολικά πέντε ομάδες οι οποίες καλούνται να εντοπίζουν και να επιλύουν προκλήσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε πανεπιστήμια σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Οι ομάδες που θα προκριθούν, οι A.I. Guardians, θα συνεργαστούν και θα προετοιμαστούν για τη μάχη που θα τους χαρίσει το μεγάλο έπαθλο του διαγωνισμού: μία πρόσκληση στο A.I. Bootcamp στη Βαρσοβία της Πολωνίας, όπου καθεμιά από τις πέντε νικήτριες ομάδες θα εκπαιδευτεί από κορυφαίους διεθνείς επιστήμονες.

Ο βασικός στόχος του τριήμερου bootcamp θα είναι να παρουσιάσουν και να βελτιώσουν την ιδέα που θα σηματοδοτήσει την αλλαγή για την επόμενη γενιά, ενθαρρύνοντας και εμπνέοντας τους νέους δημιουργούς να χαράξουν μία δυναμική επαγγελματική πορεία, έχοντας πάντα ως οδηγό την τεχνολογία. Επιπλέον, οι νικητές θα έχουν πρόσβαση στις τελευταίες συσκευές Surface Pro και θα εξασφαλίσουν μία θέση στο A.I. Hall of Fame. Το πρώτο βήμα για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι η δημιουργία μιας ομάδας και η ανάλυση μιας ιδέας σχετικά με βασικά θέματα που αντιμετωπίζει στις μέρες μας η τριτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία θα παρουσιαστεί σε ένα video διάρκειας 2-3 λεπτών μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2019.

Η εξειδικευμένη ομάδα εκπαίδευσης της Microsoft θα αξιολογήσει τις ιδέες που θα σταλούν από 25 χώρες, και οι καλύτερες θα περάσουν στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού. Οι ομάδες που θα αναδειχθούν θα ανακοινωθούν στις 11 Ιανουαρίου του 2019. Οι φιναλίστ θα ανακοινωθούν στις 22 Μαρτίου, ενώ έως τις 10 Απριλίου οι AIGuardians θα πρέπει να προετοιμάσουν και να τελειοποιήσουν το project τους, το οποίο στη συνέχεια θα παρουσιάσουν στο τελικό Gala στις 11-12 Απριλίου 2019.