Η Μicrosoft σύναψε πολυετή συμφωνία συνεργασίας με τον αμερικανικό τηλεπικοινωνιακό γίγαντα AT&T, για την από κοινού χρήση τεχνολογιών τους και επίκεντρο το cloud.

Η συμφωνία έκλεισε πάνω από τα δύο δισ. δολάρια, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου της μεγάλης αμερικανικής εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη. Βάσει του deal ανάμεσα στις δύο εταιρείες, η AT&T θα αξιοποιεί το Microsoft Azure (και το Microsoft Office 365) για τους περισσότερους από 250.000 υπαλλήλους της, μεταφέροντας στο «σύννεφο» όλες τις επιχειρηματικές της διεργασίες.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας οι Microsoft και AT&T θα συνεργαστούν στο λεγόμενο edge computing, όπου η Microsoft θα αξιοποιεί το επερχόμενο δίκτυο 5G της AT&T με σκοπό τα δεδομένα των εφαρμογών να μην αποστέλλονται στο cloud σε μεγάλους servers, αλλά να επεξεργάζονται τοπικά σε μικρότερους υπολογιστές, μειώνοντας δραστικά το reaction time.

Σημειώνεται ότι η AT&T ανήκει εδώ και καιρό στους μεγάλες πελάτες της Microsoft, ενώ συγκαταλέγεται στις ΗΠΑ ανάμεσα στους πρωτοπόρους ανάπτυξης δικτύων 5G. Ο μεγάλος αμερικανικός τηλεπικοινωνιακός πάροχος σκοπεύει να παρέχει υπηρεσίες 5G σε όλη τη χώρα, από το πρώτο εξάμηνο του 2020.