Το πρόγραμμα “Ignite Ideas” είναι μια πρωτοβουλία της Nestlé Ελλάς με στόχο την ενδυνάμωση νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) και καινοτόμων ιδεών που σχετίζονται με τη δραστηριότητα της εταιρείας και υλοποιήθηκε για πρώτη φορά με την υποστήριξη του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τριάντα έξι ομάδες δήλωσαν συνολικά συμμετοχή στο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρηματικών τους σχεδίων και μετά από εννιά μήνες σκληρής δουλειάς και τρία  απαιτητικά στάδια, έξι ομάδες έφτασαν στην τελική του φάση, η οποία ανέδειξε τρεις ομάδες.

Ειδικότερα, η Shopmind, η οποία εξειδικεύεται στα Retail Analytics, απέσπασε το 1ο βραβείο για την ανάπτυξη μιας Big Data πλατφόρμας για λιανέμπορους και προμηθευτές, η ΒΙΟ2CHP πήρε το 2ο βραβείο γιατί έχει αναπτύξει και αξιοποιήσει εμπορικά μια τεχνολογία, η οποία επιτρέπει τη χρήση στερεής υπολειμματικής βιομάζας προς παραγωγή «καθαρής» ενέργειας, τοπικά και σε μικρή κλίμακα.

Τέλος, η COFFECO, που απέσπασε το 3ο βραβείο, αξιοποιεί τα υπολείμματα καφέ για τη δημιουργία φαινολικών ουσιών οι οποίες περιέχουν ευεργετικές ιδιότητες που συμβάλλουν στην υγεία του ανθρώπου.