Σήμερα, στο Nokia World, η Nokia παρουσίασε ένα πακέτο προϊόντων και υπηρεσιών που υπόσχεται να αλλάξει ακόμα περισσότερο τον τρόπο επικοινωνίας των ανθρώπων.

Ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στο χώρο του προσωπικού, γεωγραφικά εντοπισμένου περιεχομένου του Internet, η Nokia παρουσίασε την υπηρεσία Lifecasting with Ovi, αποτέλεσμα της συνεργασίας της με το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου, το Facebook. Το Lifecasting with Ovi είναι η πρώτη εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να ενημερώνουν το Facebook για το πού βρίσκονται και το τι κάνουν, απευθείας από την αρχική οθόνη του κινητού τους.

Το Lifecasting θα κάνει το ντεμπούτο του στο νέο Nokia N97 mini, μια συσκευή που συμπληρώνει το επιτυχημένο Nokia N97 και είναι σχεδιασμένη για τον κοινωνικά δραστήριο καταναλωτή που δίνει σημασία στο στυλ. Το Nokia N97 mini είναι ένας κινητός υπολογιστής με μικρότερες διαστάσεις, διαθέτει μοντέρνα πλήκτρα από ανοξείδωτο ατσάλι, ανακλινόμενη οθόνη αφής 3.2 ιντσών, πληκτρολόγιο τύπου Qwerty.

Επιπλέον, η Nokia παρουσίασε σήμερα το νέο Nokia X6, με δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής για διάστημα έως και 35 ώρες και οθόνη αφής 3.2 ιντσών. Τέλος, το νέο Nokia X3 έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τους λάτρεις της μουσικής και είναι το πρώτο κινητό της σειράς 40, έτοιμο για το Ovi Store, το οποίο συνοδεύεται από στερεοφωνικά ηχεία, ενσωματωμένο δέκτη FM και φωτογραφική μηχανή 3.2 megapixel.