Σε τηλεφωνική διάσκεψη που έγινε σήμερα το μεσημέρι με εκπροσώπους του Τύπου, ο Αθανάσιος Έξαρχος, Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia Siemens Networks στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στη σημαντική συνάντηση που έγινε σήμερα μεταξύ στελεχών της Nokia Siemens Networks και τον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά.

Η συνάντηση αφορούσε την πρόθεση της Ελληνικής Πολιτείας να υποστηρίξει τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας. Ο κ. Έξαρχος έκανε μια σύντομη νύξη για την πορεία ανάπτυξης της Nokia Siemens Networks στη χώρα μας από το 2007 και μετά, τονίζοντας ότι από τότε έχουν υπερδιπλασιαστεί οι θέσεις εργασίας. Μετά από μια περίοδο αναδιοργάνωσης, η εταιρεία θα δημιουργήσει 150 νέες θέσεις εργασίας σε δύο χρόνια, οι περισσότερες εκ των οποίων θα αφορούν το τμήμα R&D και συγκεκριμένα το mobile broadband.

Οι περισσότερες προσλήψεις θα γίνουν σύντομα (μέχρι το καλοκαίρι προβλέπεται ότι θα γίνει το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών) και μέσω αυτών το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Nokia Siemens Networks θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το εξαγωγικό του προσανατολισμό. Όλες οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα αφορούν Έλληνες Μηχανικούς, ενώ όπως συμπλήρωσε ο κ. Έξαρχος, το περιβάλλον στην Ελλάδα είναι ιδανικό για R&D, συμπληρώνοντας ότι η εικόνα που έχει δημιουργήσει στο εξωτερικό το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας είναι πολύ θετικό.

O Πρωθυπουργός, μετά τη συνάντηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι πολύ σημαντικό ότι μια πρωταθλήτρια της τεχνολογίας, όπως είναι η Nokia Siemens Networks, όχι μόνο θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της (και αυτό είναι από μόνο του ένα πολύ θετικό νέο) αλλά ετοιμάζεται, εκτός από τις άμεσες 150 προσλήψεις νέων επιστημόνων, στην ανάδειξη και στην εδραίωση της χώρας μας ως μιας στρατηγικής περιοχής. Όπου πραγματικά το δικό μας παραγωγικό μοντέλο θα μπορεί να βοηθάει τέτοιου είδους μεγάλες εταιρείες, σημαντικές, που παίζουν το σύγχρονο ρόλο σήμερα στην παγκόσμια οικονομία. Οι νέες θέσεις εργασίας αφορούν επιστήμονες με υψηλή κατάρτιση. Επομένως, αφορά ιδιαίτερα τους νέους Έλληνες επιστήμονες που σήμερα οι περισσότεροι, δυστυχώς, όπως όλοι ξέρουμε, είναι στην ανεργία. Σ’ αυτούς τους νέους ανθρώπους που πρέπει να βρουν τέτοιες ευκαιρίες για δουλειά ακουμπάμε, στηριζόμαστε, σ’ αυτούς και τις ικανότητές τους, βεβαίως, επενδύουμε. Αυτός είναι ο πραγματικός πλούτος της Ελλάδας. Με επενδύσεις που τους αξιοποιούν, όπως αυτή. Με ακριβώς αυτούς τους νέους Έλληνες επιστήμονες, με αυτές τις επενδύσεις, θα ξεπεράσει ο τόπος μας την κρίση. Και έτσι σήμερα είναι μια ακόμα σημαντική μέρα, για να καταλάβει και ο κόσμος όλος, αλλά ιδιαίτερα ο Ελληνικός λαός, ότι προχωράμε με σημαία μας την προσπάθεια για ανάπτυξη».

Στην σημερινή συνάντηση συμμετείχαν εκτός του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη και του κ. Δημήτρη Πτωχού, οι κ.κ Pekka Lintu, πρέσβης της Φινλανδίας, Barry French επικεφαλής Marketing και Εταιρικών Υποθέσεων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Nokia Siemens Networks, κα Jaana Oikarinen- Vasilopoulos, εμπορική ακόλουθος της Πρεσβείας της Φινλανδίας στην Αθήνα , Αθανάσιος Εξαρχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia Siemens Networks Hellas και Αρης Δρόσης, επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Nokia Siemens Hellas.