Σε εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών υποδομών της στα καράβια και στα γραφεία της έχει προχωρήσει η NRG Maritime, μέλος του Ομίλου Αλέξανδρου Χανδρή.

«Έχουμε φτιάξει domains στα πλοία και όλα γίνονται δικτυακά με Windows Server 2016 και terminal services με thin clients, ώστε να υπάρχει καλύτερο monitoring και αυξημένα επίπεδα ασφάλειας» δηλώνει στο NetFAX, ο Κωνσταντίνος Αγγελιδάκης, IT Manager της NRG Maritime και του Ομίλου. Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται ένα project που τρέχει ο Danaos στα καράβια και τα γραφεία, το οποίο αφορά, μεταξύ άλλων, την εγκατάσταση του PMS (Plant Management System) το οποίο θα κάνει monitoring στη συντήρηση του πλοίου.

«Μόλις τελειώσει αυτό το project ότι γίνεται στα πλοία θα συγχρονίζεται αυτόματα με το γραφείο, οπότε τα αντίστοιχα τμήματα (Technical, Operation κ.λπ.) θα ξέρουν ανά πάσα στιγμή τι έχει γίνει, πού και πότε και τι εργασίες πρέπει να γίνουν στο άμεσο μέλλον» σημειώνει ο Κ. Αγγελιδάκης. Το project τρέχει εδώ και ενάμιση χρόνο στην εταιρεία, ενώ τώρα βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης. Παράλληλα, τρέχει και το πλάνο αλλαγής provider στις τηλεπικοινωνίες, με την εταιρεία να βρίσκεται στη φάση εγκατάστασης Inmarsat FX, το οποίο θα προσφέρει unlimited Internet στο πλήρωμα, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη βελτίωση του Crew Welfare.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται το project αναβάθμισης των πληροφοριακών υποδομών των κεντρικών γραφείων του Ομίλου, όπου θα εγκατασταθεί ένα VMware 6.5 ESXi, με πολλαπλά domains (ένα για κάθε μια εταιρεία του Ομίλου) και πάλι με terminals services, τα οποία θα είναι trusted ώστε να μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους. Γι’ αυτό το σκοπό έχει αγοραστεί ήδη ο απαιτούμενος hardware εξοπλισμός (της Lenovo), με τη Διεύθυνση Πληροφορικής της εταιρείας να βρίσκεται σε φάση υλοποίησης του project.