Η Νvidia προχωρά στην απόκτηση της ισραηλινής εταιρείας κατασκευής chips Μellanox, καταβάλλοντας το ποσό των 6,9 δισ. δολαρίων.

Όπως αναφέρεται στη συμφωνία, η Nvidia θα αποκτήσει το σύνολο  του μετοχικού κεφαλαίου των ισραηλινών, καταβάλλοντας σχεδόν 125 δολάρια ανά μετοχή. Σημειώνεται, δε, ότι ανάμεσα στις εταιρείες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της Mellanox, περιλαμβάνονταν οι Microsoft, Intel, Xilinx κι ένας ακόμα προμηθευτής από τις ΗΠΑ.

Η εξαγορά θα βοηθήσει την Nvidia να τοποθετηθεί καλύτερα στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά των data centers, από όπου αντλεί σχεδόν το ένα τρίτο του συνολικού της τζίρου.  Προς το παρόν η εταιρεία συνεχίζει να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την πορεία της στην αγορά gaming και τις πωλήσεις των GPUs, πωλήσεις οι οποίες το τελευταίο διάστημα έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων. Η ζήτηση για τα data centers έχει αυξηθεί σημαντικά ένεκα των σύγχρονων τάσεων που εντείνουν τη χρήση τους (cloud, Big Data, τεχνητή νοημοσύνη κ.λπ.).

Για τη διαχείριση αυτής της ζήτησης απαιτούνται ολιστικές αρχιτεκτονικές που συνδέουν μεταξύ τους μεγάλο αριθμό υπολογιστικών κόμβων μέσω ευφυών δομών δικτύωσης. «Αυτή την ανάγκη μπορεί να ικανοποιήσει», σύμφωνα με τον ιδρυτή και CEO της Nvidia, Jensen Huang, «η Accelerated Computing πλατφόρμα της Nvidia σε συνδυασμό με την Accelarated Networking πλατφόρμα της Mellanox, δημιουργώντας λύσεις για τα data centers της επόμενης γενιάς».