Στην εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Encode προχώρησε η Obrela Security Industries. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόκτηση της Encode δημιουργεί ένα νέο δυναμικό σχήμα με ενισχυμένη κεφαλαιακή βάση, ενοποιημένο κύκλο εργασιών 18 εκατ. ευρώ, φυσική παρουσία σε πέντε χώρες, υψηλή τεχνογνωσία, έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό 180 ατόμων καθώς και διευρυμένο διεθνές πελατολόγιο. Η Obrela Security Industries ιδρύθηκε το 2009, στην Αθήνα, από τους Γεώργιο Πατσή και Γεώργιο Δάγλα, διευθύνεται από τον πρώτο και δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας (Cyber Security Services) με πελάτες από όλους τους κλάδους της οικονομίας σε περισσότερες από 8 χώρες (Ελλάδα, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κύπρο, Ιορδανία, Φιλιππίνες).

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Απρίλιο, στο μετοχικό κεφάλαιο της Obrela Security Industries εισήλθε ο επενδυτικός βραχίονας του Latsco Family Office, συμφερόντων Μαριάννας Λάτση, ενώ το Δεκέμβριο του 2020, το επενδυτικό κεφάλαιο EOS Capital Partners, του Απόστολου Ταμβακάκη, επένδυσε 4,5 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης κεφαλαίου, αποκτώντας ποσοστό μειοψηφίας στην Obrela Security Industries. Η Encode ιδρύθηκε το 2001 στην Ελλάδα, όπου έχει και τη μεγαλύτερη παρουσία τόσο σε πλήθος έργων όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό. Εκτός από τη χώρα μας δραστηριοποιείται μέσω δύο θυγατρικών στη Μέση Ανατολή και το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Στόχος μας είναι όχι μόνο να διατηρήσουμε αλλά να ενισχύσουμε το ανθρώπινο δυναμικό, ακολουθώντας τη διεθνή επεκτατική στρατηγική μας και δημιουργώντας 50 νέες εξειδικευμένες θέσεις εργασίας το 2022», δήλωσε σχετικά με την εξαγορά ο CEO και συνιδρυτής της Obrela Security Industries, Γιώργος Πατσής.