Η Omilia υλοποίησε τη φωνητική πύλη 14789 για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Η νέα φωνητική πύλη (voice portal) εξυπηρετεί εύκολα, άμεσα και έγκυρα όσους ταξιδεύουν με πλοίο, όσους πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο, όσους έχουν συγγενείς ή άλλα αγαπημένα πρόσωπα που ταξιδεύουν με πλοίο, αλλά και επαγγελματίες, όπως ταξιδιωτικούς πράκτορες, ξενοδόχους κ.α.

Η υπηρεσία λειτουργεί με την τεχνολογία αναγνώρισης φωνής (speech recognition), ώστε να παρέχει στους χρήστες εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα την επιθυμητή πληροφόρηση. Ο χρήστης καλεί από το σταθερό, ή το κινητό του τηλέφωνο στο 14789 και  κατευθύνεται με διάλογο ώστε να λάβει άμεσα την ενημέρωση που θέλει, χωρίς πολύπλοκα μενού και χρήση πλήκτρων στο καντράν της τηλεφωνικής του συσκευής.

Το 14789 προσφέρει: Πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο (real time) για αφίξεις πλοίων, Πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο (real time) για αναχωρήσεις πλοίων, Ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο (real time) για το σημείο που βρίσκεται το πλοίο που ενδιαφέρει τον χρήστη καθώς και Πληροφορίες για προγραμματισμένα δρομολόγια, ώστε ο χρήστης να κανονίσει την ημέρα και ώρα της αναχώρησης του. Η χρέωση είναι 0,66 ευρώ ανά λεπτό από σταθερό και 1,11 ευρώ ανά λεπτό από κινητό.