Σε μια εποχή ευκαιριών που η ρευστότητα δίνει δύναμη, ο όμιλος Real Consulting δείχνει σωστά τοποθετημένος για μια δεύτερη εξαγορά με στόχο την είσοδο στην αγορά των μικρών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον Αναστάσιο Παπαργύρη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Real Consulting, “οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και δεν αποκλείεται στις αρχές Μαρτίου να έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία”. O όμιλος Real Consulting, έχοντας ήδη προχωρήσει στην εξαγορά του 75% της εταιρείας Incadea, ολοκλήρωσε το 2008 με πωλήσεις 39,2 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 21,7 εκ. ευρώ προέρχονται από την ελληνική αγορά.

Ωστόσο, μετά την εξαγορά της Incadea, η εικόνα αυτή αναμένεται να αλλάξει τα ερχόμενα χρόνια. Για το 2009, ο όμιλος προβλέπει έσοδα 70,7 εκ. ευρώ, εκ των οποίων η συμμετοχή της ελληνικής αγοράς θα είναι, σύμφωνα με τις προβλέψεις στα 23,6 εκ. ευρώ, δηλαδή περίπου 10% αυξημένη σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Σύμφωνα με τον Αναστάσιο Παπαργύρη, η ανάπτυξη του ομίλου τα επόμενα χρόνια θα προέλθει κυρίως από τις αγορές του εξωτερικού, όπου θα δραστηριοποιηθεί ο όμιλος μέσω της Incadea. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Incadea απευθύνεται σε μια δυνητική αγορά περίπου 127.700 dealers αυτοκινήτων σε 40 χώρες, η οποία αποτελείται από 2,5 εκατ. χρήστες και έχει αξία σε άδειες χρήσης και υπηρεσίες συντήρησης που ξεπερνά τα 7,5 δισ. δολάρια.

Αν και το μοντέλο ανάπτυξης της Incadea ήταν μέχρι σήμερα μέσω δικτύου συνεργατών, η Real Consulting πρόκειται να δραστηριοποιηθεί σε κάποιες αγορές, όπως αυτής της Κίνας, της Ινδίας και της Ρωσίας με τοπικά γραφεία, στοχεύοντας στην απευθείας ανάληψη έργων και άρα σε επιπλέον έσοδα από υπηρεσίες.

Επίσης από το 2011 και έπειτα, η εταιρεία σχεδιάζει την λειτουργία ενός μοντέλου SaaS, όπου πλέον η χρέωση στον πελάτη δεν θα γίνεται με εφ’ άπαξ αγορά της άδειας χρήσης, αλλά με βάση τον αριθμό των αυτοκινήτων που πουλάει.