Με μια συνολική επένδυση της τάξης του ενός δισ. δολαρίων, η μεγάλη εταιρεία παροχής λύσεων Analytics σκοπεύει, μέσα στα τρία επόμενα χρόνια, να φέρει τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (AI) παντού, ξεκινώντας, αρχικά, από τις περιοχές R&D, εκπαίδευσης και τον κλάδο των συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Ιδιαίτερα εστίαση θα δοθεί στο να αποκτήσουν πρόσβαση στην τεχνητή νοημοσύνη όσο γίνεται περισσότεροι χρήστες, ανεξάρτητα από την προηγούμενη εμπειρία τους σε αυτό το πεδίο. Γι’ αυτό το σκοπό θα προστεθεί AI λειτουργικότητα στην πλατφόρμα της SAS, αλλά και στις λύσεις της (Data Management, Customer Intelligence, Fraud & Security Intelligence και Risk Management).

Επιπλέον, η SAS θα συνεχίσει τη συνεργασία της με μεγάλες εταιρείες τεχνολογίες – όπως οι Accenture, Cisco, Deloitte, Intel και Nvidia – στοχεύοντας να φέρει στους πελάτες της όλες τις τελευταίες εξελίξεις και πρακτικές στο ΑΙ και στο Machine Learning, διασφαλίζοντας ότι οι AI τεχνολογίες της αποδίδουν βέλτιστα στα πληροφοριακά περιβάλλοντά τους. Με πρωτοβουλίες εκπαίδευσης και ανάπτυξης των πελατών, όπως το νέο SAS AI Accelerator Program, θα δοθεί εστίαση ώστε να βοηθηθούν οργανισμοί και επαγγελματίες του χώρου στην αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό η SAS θα προσφέρει προσαρμοσμένα προγράμματα σπουδών (αξιοποιώντας το e-learning) που θα βοηθήσουν τους οργανισμούς να βελτιώσουν τις ΑΙ δεξιότητες των υπαλλήλων τους, προγράμματα πιστοποίησης που θα βοηθήσουν τους επαγγελματίες των Analytics και τους data scientists να αποκτήσουν τη σημαντική πιστοποίηση “SAS Certified Professional in AI and Machine Learning” και, τέλος, θα προσφέρει το SAS Analytics Center of Excellence, μια ομάδα ειδικών στη τεχνητή νοημοσύνη με πληθώρα δεξιοτήτων σε θέματα που σχετίζονται με το data science.