Ο Τομέας Ενέργειας της Siemens ανέλαβε την προμήθεια ηλιακών συλλεκτών για μια νέα μονάδα παραγωγής ενέργειας στην Ισπανία.

Η παραγγελία δόθηκε από την κοινοπραξία των εταιρειών Abantia και Comsa Emte, η οποία είναι ο κύριος ανάδοχος EPC (Engineering, Procurement and Construction) για την ανάπτυξη μιας ηλιακής θερμοηλεκτρικής μονάδας στην περιοχή Les Borges Blanques, στην επαρχία Lleida της Βορειοανατολικής Ισπανίας. Στο πλαίσιο της παραγγελίας η Siemens θα παράσχει ηλιακούς συλλέκτες UVAC (Universal Vacuum Air Collector) που θα χρησιμοποιηθούν στο ηλιακό πεδίο της μονάδας. Η έναρξη των δραστηριοτήτων της μονάδας προβλέπεται για το 2012.

«Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη παραγγελία κύριου εξοπλισμού για τον κλάδο της ηλεκτροπαραγωγής μέσω ηλιακής ενέργειας στην Ισπανία, έπειτα από τη δημοσίευση του πιο πρόσφατου Βασιλικού Διατάγματος», δήλωσε ο Avi Brenmiller, CEO της Siemens Concentrated Solar Power Ltd. «Η Siemens είναι σε θέση να προσφέρει λύσεις ηλιακών συλλεκτών και συστημάτων υψηλής απόδοσης, όπως ηλιακά πεδία ή συστήματα δέσμευσης ενέργειας (power blocks), καθώς και ολοκληρωμένες λύσεις για κυλινδροπαραβολικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής. Στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πελατών μας για το έργο αυτό με τον πιο ευέλικτο τρόπο», συμπλήρωσε.