Με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2016, η Siemens θα δημιουργήσει μια ξεχωριστή μονάδα για την προώθηση πρωτοποριακών ιδεών και την επιτάχυνσης της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών, με την ονομασία “next47”.

Με τη συνένωση των υφιστάμενων δραστηριοτήτων των startups στη next47, η εταιρεία θα μπορέσει να συνδυάσει τα καλύτερα των δύο κόσμων: θα ενώσει την ευστροφία, την ταχύτητα και την ανεξαρτησία με μια παγκόσμια βάση πελατών, πολλά χρόνια εμπειρίας, αξιοπιστίας και οικονομικής ευρωστίας, ενώ θα λάβει χρηματοδότηση ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ για τα πρώτα πέντε χρόνια. Ο Siegfried Russwurm, Επικεφαλής της Διεύθυνσης Τεχνολογίας της Siemens, θα ηγηθεί της νέας μονάδας σε ενεργή βάση.

Το πρώτο έργο στη next47, μετά από συμφωνία με την Airbus τον Απρίλιο, θα είναι η ηλεκτροδότηση της αεροπλοΐας. Οι δύο εταιρείες στοχεύουν να επιδείξουν μέχρι το 2020 την τεχνική δυνατότητα χρήσης υβριδικών/ηλεκτρικών συστημάτων πρόωσης για μικρά αεροπλάνα και μεσαίου μεγέθους επιβατικά αεροσκάφη. Άλλοι σημαντικοί τομείς της καινοτομίας θα περιλαμβάνουν τη τεχνητή νοημοσύνη, τις αυτόνομες μηχανές, την αποκεντρωμένη ηλεκτροδότηση και τη δικτυωμένη κινητικότητα. Η νέα μονάδα θα έχει επίσης την ευθύνη για τις εφαρμογές blockchain που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τη μεταφορά δεδομένων απλούστερη και πιο ασφαλή.