Έκλεισε η συμφωνία συγχώνευσης ανάμεσα στη T-Mobile, θυγατρική της Deutsche Telekom, και της ανταγωνίστριάς της στις ΗΠΑ, Sprint.

Οι δύο εταιρείες προχώρησαν το βράδυ της Κυριακής στη σύναψη ενός «Business Combination Agreement», ήτοι μιας δεσμευτικής συμφωνίας «που θα συγχωνεύσει τις δύο εταιρείες, οδηγώντας στη δημιουργία ενός τηλεπικοινωνιακού κολοσσού» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Deutsche Telekom. H γερμανική μητρική εταιρεία αποκτά το 42% της εταιρείας που θα προκύψει από τα συγχώνευση, η ιαπωνική μητρική εταιρείας της Sprint, Softbank, αποκτά το 27%, ενώ το 31% διατίθεται ελεύθερα σε άλλους μετόχους.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία συγχώνευσης των δύο εταιρειών είχε σταματήσει πριν από τέσσερις περίπου μήνες. Οι διαπραγματεύσεις είχαν ξεκινήσει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, ενώ η τρίτη απόπειρα μέσα σε τέσσερα χρόνια οδήγησε στη συμφωνία. Το μόνο που απομένει είναι η απόφαση των αμερικανικών αντιμονοπωλιακών αρχών για την έγκρισή της. Η T-Mobile αποτελεί, μετά τις Verizon και AT&T,το νούμερο «3» στην αμερικανική αγορά, ενώ την τέταρτη θέση κατέχει η Sprint. Η συγχώνευση των δύο εταιρειών θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός τηλεπικοινωνιακού κολοσσού, χρηματιστηριακής αξίας πάνω από τα 80 δισ. δολαρίων.