Ο ρόλος της Πληροφορικής για την Θ. Παπαντωνίου & ΣΙΑ ΟΕ, μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο του φωτισμού και ηλεκτρολογικού υλικού, είναι καθοριστικής σημασία, αποτελώντας προέκταση των φυσικών καταστημάτων της επιχείρησης.

Στο πλαίσιο αυτό ένα από τα σημαντικότερα IT Projects που υλοποιήθηκαν το 2017 ήταν η αναβάθμιση του ERP (λύση της SoftOne) στην τελευταία έκδοση. «Τα πλεονεκτήματα της αναβάθμισης έγιναν γρήγορα ορατά, καθώς πετυχαίνοντας την επιμέρους διαφοροποίηση των χρηστών, προσωπικών στοιχείων κ.α, με τη δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων LAN, δημιουργίας επισημάνσεων και παρατηρήσεων καταφέραμε, εκτός από την εξοικονόμηση χρόνου, να βελτιώσουμε την επιχειρησιακή λειτουργία και τη σχέση με τους πελάτες μας» δηλώνει στο NetFAX η Θεοδώρα Πολίτη, IT Manager της εταιρείας. Το σημαντικότερο ΙΤ project που τρέχει αυτή την περίοδο έχει να κάνει με την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού καταστήματος (Papantoniou.gr).

Μετά από προσεκτικό και λεπτομερή σχεδιασμό επιλέχθηκε η νέα μορφή του e-shop, το οποίο θα βασίζεται σε αναβαθμισμένη έκδοση της πλατφόρμας PrestaShop (που χρησιμοποιείται στην υπάρχουσα μορφή του e-shop), ενώ θα χρησιμοποιηθεί νέο template, με αναβαθμισμένη λειτουργικότητα. Η διαδικασία μετάβασης στο νέο e-shop έχει ξεκινήσει και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι. «Το αναβαθμισμένο site μας θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πελατών μας τόσο στη λειτουργικότητα, όσο και στην παρουσίαση και φυσικά θα συνεχίσει τη σχέση εμπιστοσύνης που αναπτύσσουμε με τους πελάτες μας εδώ και τρεις δεκαετίες» καταλήγει η Θ. Πολίτη.