Η ελληνική εταιρεία Πληροφορικής, ολοκλήρωσης συστημάτων και ανάπτυξης λογισμικού Ubitech χορηγεί το τριήμερο συνέδριο τεχνολογιών DockerCon 2019, που λαμβάνει χώρα στο εκθεσιακό κέντρο Moscone Center στο Σαν Φρανσίσκο από τις 29 Απρίλιου έως και τις 2 Μαΐου 2019.

Η Ubitech, ως επίσημος χορηγός του DockerCon 2019, διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στην Ecosystem Expo του συνεδρίου, όπου παρουσιάζει την πλατφόρμα σύνθεσης κατανεμημένων εφαρμογών και ενορχήστρωσης υπηρεσιών cloud Maestro (Distributed Applications Composition and Cloud ServicesOrchestration Platform). H εν λόγω πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα και την ευελιξία σε προγραμματιστές και μηχανικούς λογισμικού να σχεδιάσουν, να αναπτύξουν και να διαχειριστούν, σε πραγματικό χρόνο, dockerized εγγενείς εφαρμογές cloud, σε υποδομές public και private cloud.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της πλατφόρμας Maestro πραγματοποιήθηκε με τη συγχρηματοδότηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ορίζοντας 2020» για τη χρηματοδότηση δραστηριοτήτων έρευνας και καινοτομίας, ενώ έχει υποστηρίξει επιτυχώς τις δράσεις και τις πιλοτικές εφαρμογές έργων μεγάλης κλίμακας συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 21 εκατ. ευρώ.