Η τεχνολογία Solid Ink, την οποία η Xerox εξαγόρασε πριν από μια δεκαετία από την Tektronix και έκτοτε έχει αναλάβει την εξέλιξη της, βρίσκεται στην καρδιά του νέου πολυμηχανήματος Xerox ColorQube 9200.

Το νέο πολυμηχάνημα, το οποίο απευθύνεται σε επιχειρήσεις με ανάγκες μέχρι και 25 χιλιάδες εκτυπώσεις το μήνα εκ των οποίων μεγάλο ποσοστό έγχρωμες, μπορεί σύμφωνα με τη Xerox να πετύχει μέχρι και 62% εξοικονόμηση κόστους.

Για να το πετύχει αυτό, η Xerox συνοδεύει το μηχάνημα με την πολιτική Hybrid Color, η οποία διαχωρίζει την έγχρωμη εκτύπωση σε 3 κατηγορίες ανάλογα με την ποσότητα χρώματος που χρησιμοποιείται. Στο τέλος της περιόδου που έχει συμφωνηθεί, η οποία μπορεί να είναι μήνας, τρίμηνο κ.λπ., ο πελάτης παίρνει μια αναφορά, στην οποία φαίνεται ότι έχει τυπώσει x σελίδες με ελάχιστο χρώμα, y με μέτριο και z με πολύ χρώμα.

Κάθε κατηγορία χρεώνεται ξεχωριστά και έτσι ο πελάτης κερδίζει γιατί χρεώνεται φθηνότερα τις σελίδες μικρής και μέτριας ποσότητας χρώματος. Παράλληλα, η τεχνολογία solid ink, δίνει στο μηχάνημα ένα δυνατό πράσινο χαρακτήρα, καθώς σύμφωνα με τη Xerox σε ένα κύκλο ζωής 4 ετών, το Xerox ColorQube 9200 θα παράγει συνολικά 90% λιγότερα απορρίμματα σε σχέση με ένα laser εκτυπωτή.