O Δρ. Ξενοφών Λιαπάκης, Πρόεδρος του Hellenic CIO Forum, μοιράζεται με τους αναγνώστες του netweek τις καθόλα έγκυρες προτάσεις του για τις πρωτοβουλίες που καλούνται, εκ των πραγμάτων, να αναλάβουν τα στελέχη πληροφορικής ανταποκρινόμενα στη «νέα κανονικότητα».

O Δρ. Ξενοφών Λιαπάκης, Πρόεδρος του Hellenic CIO Forum, μοιράζεται με τους αναγνώστες του netweek τις καθόλα έγκυρες προτάσεις του για τις πρωτοβουλίες που καλούνται, εκ των πραγμάτων, να αναλάβουν τα στελέχη πληροφορικής ανταποκρινόμενα στη «νέα κανονικότητα».
Aποτελεί κοινό τόπο πως η πανδημία του κορωνοϊού, πέρα από μια κρίση συντριπτικού μεγέθους, έντασης και βάθους, μετατράπηκε σε μια ευκαιρία με μοναδικά χαρακτηριστικά, που κατάφερε να δώσει ξεχωριστή ώθηση στις ψηφιακές στρατηγικές, σχεδιασμούς και δράσεις, που όμοιά της δεν έχει υπάρξει κατά το παρελθόν. Σε τέτοιο σημείο, ώστε όχι απλά να καλύψουν σημαντικό μέρος του χάσματος που χώριζε με το παρελθόν, αλλά και να «τρέξουν» 3 έως και 5 χρόνια μπροστά!

Ορισμένοι εκ των κορυφαίων Διευθυντών Πληροφορικής που συμμετέχουν στο Hellenic CIO Forum, συνομιλώντας με τους συναδέλφους τους στην Ευρώπη, στο euro.digital, αναγνωρίζουν από κοινού τις μεγάλες προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν, αλλά και τον αναβαθμισμένο ρόλο που ήδη παίζουν. Κι αυτό, σε ένα περιβάλλον με αδυναμία ασφαλούς πρόβλεψης και αβεβαιότητας για την επόμενη ημέρα, το οποίο με την σειρά του μεταβάλλεται με ταχύτατους ρυθμούς.Εξάλλου, η ώθηση που έδωσε η πανδημία στον ψηφιακό μετασχηματισμό «μετριέται» σε 3 έως και 5 χρόνια. Κάτι, που έγινε δυνατό να επιτευχθεί με το πέρασμα ορισμένων μηνών. Αποτέλεσμα; Να προκύπτουν μια σειρά από σημαντικές αλλαγές που -λογικά- ήρθαν για να παραμείνουν και στη μετά COVID-19 πραγματικότητα.

Από την εποχή του ΙοΤ σε αυτήν του ΙοΒ!
Όπως επισημαίνει ο Δρ. Ξενοφών Λιαπάκης, Πρόεδρος του Hellenic CIO Forum, η «νέα» κανονικότητα περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές σε μια σειρά από τομείς της καθημερινότητάς μας. «Για παράδειγμα, από την εργασία στο γραφείο περνάμε στην απομακρυσμένη εργασία, περιορίζοντας παράλληλα τους χώρους και την τοποθεσία που θα επιλέξουν οι οργανισμοί να στεγαστούν στο μέλλον. Από την “παραδοσιακή” εκπαίδευση στις φυσικές τάξεις μεταπηδούμε στην τηλε-εκπαίδευση. Προς τη διαδικτυακή ψυχαγωγία στρέφονται -πλέον- οι χρήστες, αυξάνοντας σημαντικά τον όγκο των συνδρομητικών υπηρεσιών. Από τα δια ζώσης συνέδρια και τις αντίστοιχες συναντήσεις εισήλθαμε στην virtual πραγματικότητα, περιορίζοντας σε δραστικό βαθμό και τα ανάλογα επαγγελματικά ταξίδια. Ο εξαιρετικά σημαντικός χώρος της Υγείας διήλθε από την “κλασική” παροχή υπηρεσιών υγείας στην τηλεϊατρική. Παρατηρήθηκε πως το μερίδιο των εφαρμογών και υποδομών στο cloud ενισχύθηκε με εξαιρετικά ταχείς ρυθμούς, ενώ ανοδική ήταν η τροχιά που σημείωσαν και οι κυβερνοεπιθέσεις, αποτελώντας τον πρωταρχικό κίνδυνο και ανησυχία παγκοσμίως για την επιχειρηματική κοινότητα.

Επιπροσθέτως, προκρίνεται η παροχή αυτοματοποιημένων υπηρεσιών έναντι -απλά- της παροχής υπηρεσιών, καθώς τίθεται ως ζητούμενο η αυτοματοποίηση οποιασδήποτε υπηρεσίας μπορεί να αυτοματοποιηθεί. Κάτι, που επιδρά στον τομέα του customer experience, αφού δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην phygital εμπειρία και τις εν γένει προσωποποιημένες υπηρεσίες, οι οποίες και βασίζονται σε συμπεριφορική ανάλυση. Όσο για τον τομέα των πωλήσεων, κινούνται στον… αστερισμό του ηλεκτρονικού εμπορίου, με την ανέπαφη παράδοση αγαθών (contactless & touchless delivery) να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Τα ανωτέρω συμβάλουν καταλυτικά στην ανάδυση του φαινομένου των bigger-data έναντι των big data και από την εποχή του Internet of Things (IoT) στην αντίστοιχη του Internet of Behavior (IoB)! Τέλος, οι υπό διαμόρφωση συνθήκες πολλαπλασίασαν τους digital πολίτες, οι οποίοι με τη σειρά τους αύξησαν τον αντίστοιχο βαθμό πίεσης προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του Δημόσιου τομέα και των παρεχόμενων υπηρεσιών από μέρους του».

Τα «κλειδιά» του ψηφιακού μετασχηματισμού
Οι επικρατούσες συνθήκες, σε συνάρτηση με τις νέες απαιτήσεις και δεδομένα, αλλά και τις τεχνολογίες που διαρκώς αναβαθμίζονται και εν γένει εξελίσσονται, έχουν οδηγήσει τις επιχειρήσεις να προσπαθούν να προσαρμοσθούν στη νέα πραγματικότητα και να μετασχηματιστούν. Κατ’ αυτό τον τρόπο, πιο ευέλικτες και με μεγαλύτερη ταχύτητα, θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν αποτελεσματικά, δημιουργώντας νέες υπηρεσίες και επιχειρηματικά μοντέλα, εκμεταλλευόμενες κάθε πιθανή ευκαιρία που παρουσιάζεται στην καθημερινή πορεία τους. Σε αυτή τους την προσπάθεια είναι αναγκασμένες να συνεχίσουν το… ταξίδι του ψηφιακού τους μετασχηματισμού. «Πλέον, θα πρέπει να αποσκοπούν στον μετασχηματισμό της εταιρείας τους σε μια τεχνολογική επιχείρηση», σύμφωνα με τον Δρ. Λιαπάκη, o οποίος συνεχίζει: «Σε αυτό το πλαίσιο οφείλουν να επενδύσουν στο κατάλληλο role-based leadership, που θα καθοδηγήσει την διαδικασία του μετασχηματισμού. Την ίδια στιγμή, θα πρέπει να καλύψουν νεοαναδυόμενους ρόλους, είτε μέσω up-skilling ή με την πρόσληψη νέων ταλέντων. Σημαντική κρίνεται και η διαδικασία υιοθέτησης νέων, πιο agile, τρόπων και δομών εργασίας, με την ταυτόχρονη αναβάθμιση τυχόν legacy τεχνολογικά συστημάτων που μπορεί να έχουν και αξιοποιούν».

Πώς η τεχνολογία «απαντά» στα νέα δεδομένα;
Αναμφίβολα, οι σύγχρονες τεχνολογίες, εφαρμογές, λύσεις και προϊόντα γνωρίζουν πρωτόγνωρο βαθμό αποδοχής και αξιοποίησης από την πλευρά των επιχειρήσεων και οργανισμών εν μέσω των πανδημικών συνθηκών, ως μονόδρομο για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και omni-channel προσωποποιημένων υπηρεσιών. Στοιχεία, που θα συμβάλουν στην βελτίωση του customer experience και της phygital προσέγγισής τους. Η εκθετική αύξηση της e-ζήτησης, της ανάγκης εξυπηρέτησης των πελατών seamless, ανά πάσα στιγμή του 24ωρου, 365 ημέρες το χρόνο και δη από προσωπικό που εργάζεται απομακρυσμένα, με την ταυτόχρονη αναγκαιότητα της βελτίωσης των υπηρεσιών και της εμπειρίας των πελατών, σε συνάρτηση με τη μείωση των διαχειριστικών τους εξόδων, οδηγεί τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν τους απαιτούμενους αυτοματισμούς προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν αποτελεσματικότερα. Σε αυτή την διαδικασία, είναι υποχρεωμένοι -σχεδόν- να ενσωματώσουν την διαδικασία του hyper-automation στους κόλπους τους, αυτοματοποιώντας κάθε πιθανή υπηρεσία.

Όπως τονίζει ο Πρόεδρος του Hellenic CIO Forum: «Προκειμένου να το κάνουν πράξη, οι επιχειρήσεις μετέρχονται προηγμένων τεχνολογιών, όπως λ.χ. τα robotics για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών και της μείωσης των διαχειριστικών τους εξόδων, την τεχνητή νοημοσύνη με machine learning μηχανισμούς, την ανάπτυξη μοντέλων και αλγορίθμων και την χρήση chatbot, text & sentiment analytics, voice2text και image2text τεχνολογιών, την ενίσχυση των IoT υπηρεσιών και προϊόντων που παρέχουν στους πελάτες τους, την ανάπτυξη ολοένα και περισσότερων blockchain εφαρμογών, εκμεταλλευόμενοι τα χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει, όπως είναι η ασφάλεια και τα «έξυπνα» συμβόλαια. Παράλληλα, συνεχίζουν να επενδύουν σημαντικά στα Big Data, σε ολοένα και περισσότερους χώρους, από το social-listening, customer value & segmentation, predictive modelling, behavioral modeling έως και την ασφάλεια των συστημάτων με την χρήση προηγμένων log analytics. Στόχος τους; Να μετατρέψουν την επιχείρησή τους σε ένα data-driven decision making οργανισμό! Μάλιστα, δίνουν έμφαση στο personalization, κάνοντας χρήση προηγμένων ΑΙ τεχνολογιών με δυνατότητα επεξεργασίας υπερβολικά μεγάλου όγκου δεδομένων πελατών από πολλαπλές πηγές, όπως λ.χ. εμπορικά δεδομένα, citizen data, social media, τυχόν open data και location tracking, στην εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τη συμπεριφορά, τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις των χρηστών. Δίχως αμφιβολία, η προσέγγιση των πελατών μέσω πιο προσωποποιημένων προσφορών δεν παύει να αποτελεί μια «άσκηση» ισορροπίας μεταξύ του καλύτερου conversion rate και σεβασμού της ιδιωτικότητας των δεδομένων».

API economy, cloud και 5G
Σύμφωνα με τον κ. Λιαπάκη, στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον παρατηρείται μια έντονη υιοθέτηση της API οικονομίας, στα πλαίσια της οποίας αναπτύσσουν και παρέχουν στους συνεργάτες τα δικά τους APIs ή ακόμη και φιλοξενώντας third party APIs στα portal τους.
Τα στελέχη του Hellenic CIO Forum θεωρούν πως το μερίδιο στο cloud ισχυροποιείται διαρκώς, ενώ η χρήση και e-έκθεση των επιχειρήσεων σε συνδυασμό με τους ψηφιακούς κινδύνους μεγαλώνουν, αναδεικνύοντας τη σημασία της κυβερνοασφάλειας, όπου οι σύγχρονοι οργανισμοί επενδύουν σημαντικά. Πόσο, μάλλον, από τη στιγμή κατά την οποία φαίνεται πως αποτελεί μοναδική δικλείδα διασφάλισης της ομαλής λειτουργίας τους και της προστασίας της διαδικασίας διάδρασης με τους ίδιους τους πελάτες τους.

Μια ακόμη τάση που φαίνεται να κινείται με ολοένα και πιο έντονους ρυθμούς έχει να κάνει με την ανάπτυξη εξειδικευμένων εφαρμογών σε μια σειρά από τομείς της διευρυμένης (εικονικής, επαυξημένης και μεικτής) πραγματικότητας με πληθώρα από εφαρμογές λ.χ. στον χώρο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, την περιήγηση σε αεροδρόμια ή μουσεία, την δοκιμή προϊόντων, την τοποθέτηση αντικειμένων στο χώρο κ.ο.κ. Επιπροσθέτως, αναμένονται καινούργιες που θα επιτρέπουν, μέσω της πραγματοποίησης μιας βιντεοκλήσης, οι χρήστες να αισθάνονται ότι βρίσκονται στον ίδιο χώρο μαζί.  Γεγονός, που συμβάλει στην διαδικασία κοινωνικοποίησης και της εν γένει ψυχικής υγείας, και δη με τις συνθήκες κοινωνικής αποστασιοποίησης να συνεχίζονται σε ότι αφορά ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες. Αναφορικά με τα 5ης γενιάς δίκτυα τηλεπικοινωνιών (5G) και το WiFi 6 ασύρματο πρότυπο νέας γενιάς, θεωρείται πως θα συμβάλουν με εξαιρετικά μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης, επεξεργασίας και περιορισμού του latency, ειδικά στους χώρους της χώρους της εικονικής (virtual) μα και επαυξημένης (augmented) πραγματικότητας, τη χρήση real-time IoT συσκευών, όπως κι αυτά που βρίσκονται εγκατεστημένα σε «έξυπνα» αυτοκίνητα, σπίτια κ.ο.κ.

Συμπερασματικά, οι προβλέψεις των ειδικών καταδεικνύουν πως οι μεγάλες αλλαγές βρίσκονται μπροστά μας. Υπό αυτό το πρίσμα, οι επιχειρήσεις οφείλουν να συνεχίζουν το ταξίδι του ψηφιακού τους μετασχηματισμού ακόμη πιο έντονα, «με στόχο να μπορούν να προσαρμόζονται και να ανταποκρίνονται στις αλλαγές αυτές με ευελιξία και ταχύτητα. Άλλωστε, όσες εταιρείες δεν το ακολουθήσουν, είναι βέβαιο ότι δύσκολα θα επιβιώσουν..», καταλήγει ο Δρ. Λιαπάκης.