Η EDS, εταιρεία της ΗΡ, μετονομάζεται σε HP Enterprise Services. Η αλλαγή του ονόματος σηματοδοτεί το επόμενο μεγάλο βήμα για τη διάρκειας ενός έτους ενοποίηση της EDS με την ΗΡ και τονίζει τον αυξανόμενο –σε παγκόσμιο επίπεδο– ρόλο των υπηρεσιών επιχειρησιακής τεχνολογίας για το χαρτοφυλάκιο της ΗΡ.

«Οι πελάτες μας περιμένουν από μας να αξιοποιήσουμε τη δυναμική του χαρτοφυλακίου λύσεων της ΗΡ για να ανταποκριθούμε στις επιχειρησιακές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν»,  δήλωσε ο Joe Eazor, Senior Vice President και General Manager της HP Enterprise Services. «Σήμερα συνδυάζουμε την υψηλή αξία των υπηρεσιών που έχει αναπτύξει η EDS τα τελευταία 47 χρόνια, με την τεχνολογική υπεροχή της ΗΡ, ώστε να δημιουργηθεί ο κορυφαίος πάροχος πληροφοριακών υπηρεσιών. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις εξαιρετικές υπηρεσίες που οι πελάτες περιμένουν από εμάς», συμπλήρωσε.

Η επιχειρησιακή μονάδα HP Technology Solutions Group θα μετονομαστεί σε HP Enterprise Business. Αυτή η μονάδα επικεντρώνεται σε επιχειρήσεις και κρατικούς οργανισμούς ανεξαρτήτως μεγέθους. Πέρα από πληροφοριακές υπηρεσίες για επιχειρήσεις, το χαρτοφυλάκιό της μονάδας HP Enterprise Business περιλαμβάνει servers, λύσεις αποθήκευσης δεδομένων και δικτύωσης, καθώς και τεχνολογικές υπηρεσίες.

Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου  του χρηματοοικονομικού έτους 2009, οι δραστηριότητες της επιχειρησιακής μονάδας HP Enterprise Business αντιστοιχούσαν στο 47% των εσόδων της HP και στο 60% των λειτουργικών της κερδών (σ.σ. το συγκεκριμένο μέγεθος δεν είναι υπολογισμένο με βάση τις Γενικώς Αποδεκτές Λογιστικές Αρχές).  Όλα τα τμήματα της HP Enterprise Business θα συνεχίσουν  να αναφέρονται στην Ann Livermore, Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της ΗΡ.