Η HP προχωρά σε μια σειρά νέων πρωτοβουλιών με στόχο να επιταχύνει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις της στην Κίνα και να προσφέρει απρόσκοπτη, ασφαλή και πλούσια εμπειρία χρήσης, στο πλαίσιο ενός διασυνδεδεμένου, παγκόσμιου περιβάλλοντος.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο για τα Κινεζικά ΜΜΕ, ο κύριος Apotheker προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων που αναδεικνύουν τη δέσμευση της HP στην Κινεζική αγορά:
Α) Η HP εγκαινίασε το πρώτο της Cloud Executive Briefing Center  στην Tianjin, ώστε να βοηθήσει του τους πελάτες της  να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία όσον αφορά στην ανάπτυξη, την ενεργοποίηση και τη λειτουργία περιβαλλόντων cloud computing με βάση τις λύσεις της HP.
Β) Η HP θα ανοίξει ένα νέο ερευνητικό κέντρο αφιερωμένο στην προώθηση των καινοτόμων συστημάτων, ώστε να αξιοποιήσει τους ταλαντούχους system engineers της περιοχή του Πεκίνου.
Γ) Η HP θα επεκτείνει την παρουσία και τις επενδύσεις της στη Σαγκάη, προχωρώντας στην ανάπτυξη επιπλέον εγκαταστάσεων παραγωγής, καθώς και στην ενοποίηση των εγκαταστάσεων της σε μία νέα, υπερσύγχρονη μονάδα.
Δ) Υποστηρίζοντας το 12ο πενταετές πλάνο της Κινεζικής κυβέρνησης, η ΗΡ θα συνεργαστεί με  πόλεις της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Σαγκάης, της Tianjin και της Chongqing, για την αντιμετώπιση πολύπλοκων ζητημάτων που αφορούν τις υποδομές, την ενέργεια και την υγειονομική περίθαλψη.
Ε) Στην Chongqing, η HP θα δωρίσει 1.000 υπολογιστές για την υποστήριξη των προσπαθειών αγροτικής ανάπτυξης της πόλης.

Επίσης, η εταιρεία δεσμεύεται να δώσει επιπλέον 10.000 υπολογιστές σε αγροτικές περιοχές σε όλη την Κίνα, ώστε να συμβάλει στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος.