Η Μαρία Βερούχη, Trade Marketing Manager Imaging & Printing Group της HP στην Ελλάδα μας εξηγεί τα πλεονεκτήματα που φέρνουν στις επιχειρήσεις τα νέα μοντέλα eAll-in One της εταιρείας.

netweek: Ποιες είναι οι δραστηριότητες της HP στο Printing για τις επιχειρήσεις;

Μαρία Βερούχη: Η HP, η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο και ηγέτης στον τομέα της εκτύπωσης, έχει στο χαρτοφυλάκιό της πλήθος προϊόντων, καινοτομιών, εφαρμογών και εκτυπωτικών λύσεων για όλους, από οικιακούς χρήστες και μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις μέχρι επιχειρησιακούς οργανισμούς και πελάτες γραφικών τεχνών. Με τις λύσεις της HP οι επιχειρήσεις απολαμβάνουν επαγγελματική εκτύπωση, αντιγραφή, σάρωση, μεγαλύτερη ευελιξία και, επιπλέον, έχουν στη διάθεσή τους ποικιλία χαρακτηριστικών βελτίωσης της παραγωγικότητας που ενισχύουν την απόδοση.

netweek: Ποιες είναι οι αλλαγές που φέρνει το ePrint στον τρόπο με τον οποίο εργάζονται οι εταιρικοί χρήστες;

Μαρία Βερούχη: Η ΗΡ παρουσίασε μία πλήρη σειρά εκτυπωτών eΑll-in-One οι οποίοι υποστηρίζουν web εφαρμογές και επιτρέπουν άμεση πρόσβαση σε online περιεχόμενο. Η τεχνολογία ePrint της ΗΡ προσφέρει ευελιξία στους εταιρικούς χρήστες και κατά συνέπεια διευκολύνει τη ροή εργασιών και αυξάνει την παραγωγικότητα της επιχείρησης.

Η νέα κατηγορία ePrint εκτυπωτών δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα στους εταιρικούς χρήστες να εκτυπώνουν από οποιαδήποτε συσκευή υποστηρίζει αποστολή email, όπως για παράδειγμα το κινητό τηλέφωνο ή το tablet, σε οποιοδήποτε ΗΡ ePrint εκτυπωτή. Με τον τρόπο αυτό, το ΗΡ ePrint απαντά αποτελεσματικά στους παράγοντες απόσταση και συνδεσιμότητα. Κάθε ΗΡ ePrint εκτυπωτής έχει τη δική του μοναδική διεύθυνση email, που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μια εκτύπωση με τον ίδιο τρόπο που θα έστελναν ένα email. Χάρη στο ePrint, οι εκτυπωτές μετατρέπονται σε εκτυπωτικές πλατφόρμες, από τις οποίες οι χρήστες διαχειρίζονται εκτυπωτικές εφαρμογές (apps) και διαμορφώνουν τη δική τους, προσωποποιημένη εκτυπωτική εμπειρία μέσω του ΗΡ ePrintCenter1.

Με την τεχνολογίας ePrint, η εκτύπωση καθίσταται μια απλή, δίχως περιορισμούς διαδικασία. Ο χρήστης έχει πλέον τη δυνατότητα να εκτυπώνει σημαντικά έγγραφα από οποιαδήποτε φορητή συσκευή με email και δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο, ενώ βρίσκεται εκτός γραφείου, ταξιδεύει, μετακινείται. Οι εργασίες εκτυπώσης αποστέλλονται με ασφάλεια και αξιοπιστία μέσω email, ενώ η λύση κάνει την κοινή χρήση ενός εκτυπωτή με πολλούς υπολογιστές στο γραφείο πανεύκολη.

netweek: Με ποιους τρόπους τα μοντέλα OfficeJet Pro, ενσωματώνονται και εξελίσσουν την στρατηγική printing μιας επιχείρησης;

Μαρία Βερούχη: Η νέα σειρά εκτυπωτών Officejet Pro eAll-in-One έχει σχεδιαστεί για να καλύψει πλήρως τις ανάγκες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Απευθύνεται σε διαχειριστές περιβάλλοντος εκτύπωσης και σε ΙΤ Managers που επιθυμούν να ενσωματώσουν οικονομική, επαγγελματική, έγχρωμη εκτύπωση στο υπάρχον περιβάλλον της επιχείρησης.

Η σειρά HP Officejet Pro eAiO έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να ενσωματωθεί απρόσκοπτα στο υπάρχον περιβάλλον διαχειριζόμενης εκτύπωσης. Επιπλέον, επιλεγμένοι εκτυπωτές της σειράς HP Officejet Pro eAiO διατίθενται με προηγμένα εργαλεία διαχείρισης (Document Management: Scan to mail, κλπ), τα οποία επιτρέπουν στο χρήστη να χειρίζεται και να ελέγχει με μεγαλύτερη ευχέρεια το εκτυπωτικό περιβάλλον.

Η HP εκτιμά ότι το 85% των κατόχων smartphones επιθυμούν να εκτυπώνουν απευθείας από τα τηλέφωνά τους και ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα της σειράς εκτυπωτών Officejet Pro eAiO της HP είναι ότι μπορεί να προσφέρει ευέλικτη εκτύπωση από οπουδήποτε, οποτεδήποτε, μέσω της τεχνολογίας HP ePrint, χρησιμοποιώντας πλατφόρμες οι οποίες βασίζονται στο cloud, συμπεριλαμβανομένων και των Google Cloud Print και AirPrint2.

Ενσωματώνοντας στο στόλο τους έναν ή περισσότερους εκτυπωτές της σειράς HP Officejet Pro eAiO, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μπορούν πλέον να αυξήσουν την απόδοσή τους μέσα από τις κοινόχρηστες λειτουργίες υψηλής παραγωγικότητας για πολλούς χρήστες.

Οι εκτυπωτές Officejet Pro eAiO της HP διαθέτουν εύχρηστη οθόνη αφής προσφέροντας εύκολη πρόσβαση σε web περιεχόμενο καθώς και σε πολλές χρήσιμες εφαρμογές. Ακόμη, οι λειτουργίες εκτύπωσης, σάρωσης, αντιγραφής και αποστολής/λήψης φαξ  πραγματοποιούνται με ένα απλό άγγιγμα.


netweek: Σε μια εποχή που η ανάγκη για μείωση δαπανών είναι ολοένα και πιο πιεστική, πολλές επιχειρήσεις μπορεί να δουν επιφυλακτικά τα μοντέλα Inkjet. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που φέρνει η σειρά OfficeJet Pro και πως καθίστανται ανταγωνιστικά απέναντι σε λύσεις laser;

Μαρία Βερούχη: Οι νέοι εκτυπωτές της σειράς HP Officejet Pro eAiO έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν την παραγωγικότητα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων καθώς προσφέρουν επαγγελματικής ποιότητας εκτυπώσεις με έως και 50% χαμηλότερο κόστος ανά σελίδα συγκριτικά με τους εκτυπωτές laser3. Με τον τρόπο αυτό, οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν εκτυπώσεις εντυπωσιακών χρωμάτων, περιορίζοντας σημαντικά τα έξοδά τους.

Επομένως, μπορούν πλέον να απολαμβάνουν επαγγελματικό, αξιόπιστο αποτέλεσμα καθώς οι συγκεκριμένοι εκτυπωτές είναι ιδανικοί για την παραγωγή επαγγελματικών εγγράφων, παρουσιάσεων, φωτογραφιών, με το μικρότερο δυνατό κόστος στην κατηγορία τους.

Παράλληλα, με τη χρήση των αυθεντικών HP δοχείων μελάνης υψηλής χωριτικότητας XL, οι επιχειρήσεις πετυχαίνουν ελάχιστη παρέμβαση του χρήστη, μεγιστοποιούν την παραγωγικότητά τους, ενώ εξασφαλίζουν έγγραφα ανθεκτικά στο νερό και το ξεθώριασμα. Επιπλέον καινοτομίες στην ταχύτητα, την ακρίβεια και τις επιδόσεις δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να εκτυπώνουν μη δομημένο περιεχόμενο, ενώ η βελτιωμένη ακρίβεια και αναπαραγωγή χρωμάτων τους επιτρέπει να εκτυπώνουν περιεχόμενο περίπλοκης μορφής.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα της τεχνολογίας inkjet, είναι ότι διαθέτει τα λιγότερα ανταλλακτικά μέρη κι έτσι οι χρήστες τα μόνα υλικά που πρέπει να αντικαθιστούν στη σειρά Officejet Pro είναι τα 4 ξεχωριστά δοχεία μελάνης.

Με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, οι HP Officejet Pro eAiO αποτελούν ιδανική λύση για τις επιχειρήσεις που θέλουν να πραγματοποιούν εκτυπώσεις επαγγελματικών εγγράφων και φωτογραφιών εύκολα, οικονομικά και ξέγνοιαστα αφού διαθέτουν 3ετή εγγύηση (για λεπτομέρειες και δήλωση προιόντος: www.hp.com/eur/mybusiness).

netweek: Με ποιους τρόπους μπορούν τα συστήματα OfficeJet Pro να αναδείξουν την πράσινη στρατηγικής της επιχείρησης;

Μαρία Βερούχη: Οι εκτυπωτές Officejet Pro eAiO διαθέτουν την πιστοποίηση ENERGY STAR®, και εξασφαλίζουν έως και 50% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας3. Συνεπώς, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αποκτούν πλέον πολύ καλύτερο έλεγχο των εξόδων τους και ταυτόχρονα συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης, οι συγκεκριμένοι εκτυπωτές προσφέρουν τη δυνατότητα εκτύπωσης διπλής όψης εξοικονομώντας σημαντικά σε κόστος και από τη χρήση χαρτιού.

netweek: Ποιες είναι οι μελλοντικές εξελίξεις που περιμένουμε από την HP στον τομέα του ePrint;

Μαρία Βερούχη: Σκοπός της HP είναι να κάνει την mobile εκτύπωση μια ολοένα γρηγορότερη και ευκολότερη διαδικασία, με νέες και ενισχυμένες φορητές λύσεις που επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν την εκτύπωση κομμάτι της ψηφιακής τους ζωής, ανεξάρτητα από το που βρίσκονται.
• Οι νέες εφαρμογές ePrint Home και Biz της HP δίνουν στους πελάτες τη δυνατότητα να ζήσουν δωρεάν την εμπειρία του HP ePrint μέσα από μια εφαρμογή για Apple iOS, Android ή Symbian smartphones και tablets και να εκτυπώσουν εύκολα έγγραφα και φωτογραφίες.
• Ο HP ePrint Mobile Driver καθιστά την εκτύπωση από notebook PCs σε εκτυπωτές που διαθέτουν την τεχνολογία ePrint μια απλή διαδικασία. Οι χρήστες απλά πατούν “File and Print” σε κάθε εκτυπωτή με την τεχνολογία ePrint.
• Η νέα εφαρμογή HP Printer Control mobile app για συσκευές Apple iOS επιτρέπει την ασύρματη πρόσβαση στον εκτυπωτή και τον έλεγχο μέσα από μια πλούσια εμπειρία εκτύπωσης. Οι πελάτες μπορούν να σαρώνουν φωτογραφίες και έγγραφα από το Facebook και τα Google Docs καθώς και να σαρώνουν και να στέλνουν με email από τις φορητές συσκευές τους. Μπορούν επίσης να ελέγχουν την κατάσταση του εκτυπωτή και των αναλωσίμων του.
• Η cloud HP ePrint εφαρμογή για BlackBerry® επιτρέπει στους χρήστες των συγκεκριμένων smartphones να εκτυπώνουν με μια εφαρμογή σε τρεις cloud λύσεις: σε εκτυπωτές που διαθέτουν την τεχνολογία ePrint, σε Enterprise εκτυπωτές της HP και σε HP Public Print Location εκτυπωτές.
• Με την έκδοση 1.6 της ασύρματης Enterprise εκτύπωσης με HP ePrint οι χρήστες των φορητών συσκευών μεγιστοποιούν την απόδοση των εκτυπωτικών εργασιών τους. Επιπλέον, η λειτουργικότητα αυξάνεται με τη χρήση του PIN, βάσει του οποίου ο χρήστης στέλνει από τις φορητές του συσκευές έγγραφα σε εκτυπωτές HP και πραγματοποιεί εκτύπωση, εισάγοντας τον προσωπικό και μοναδικό κωδικό του στον εκτυπωτή.

Ο ολοκαίνουριος HP Officejet Pro 8600 Plus eAiO
• Εκτυπώστε σε ταχύτητες ISO (συγκρίσιμες με laser) έως 20 ασπρόμαυρες και 16 έγχρωμες σελ/λεπτό χρησιμοποιώντας οικονομικές, ξεχωριστές μελάνες.
• Αυξήστε την παραγωγικότητα με αυτόματη εκτύπωση δύο όψεων, σάρωση και αντιγραφή με τον αυτόματο τροφοδότη εγγράφων 50 φύλλων.
• Στείλτε ψηφιακά φαξ απευθείας από τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας και σαρώστε έγγραφα απευθείας σε email ή σε φάκελο δικτύου.

1. Απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο για τον εκτυπωτή. Η δυνατότητα αυτή λειτουργεί σε κάθε συσκευή που συνδέεται στο διαδίκτυο και διαθέτει λειτουργίες ηλ. ταχυδρομείου. Ο χρόνος εκτύπωσης μπορεί να ποικίλει. Ορισμένοι εκτυπωτές HP LaserJet ενδέχεται να χρειαστούν αναβάθμιση υλικολογισμικού. Για τη λίστα με τα έγγραφα που υποστηρίζονται, δείτε www.hp.com/go/eprintcenter. Για πρόσθετες λύσεις, δείτε www.hp.com/go/mobile-printing-solutions.
2. Υποστηρίζει συσκευές με iOS 4.2 και νεότερες εκδόσεις (iPad®, iPhone® 4, iPhone® 3GS και iPod touch® 3ης και 4ης γενιάς) που υποστηρίζουν την ταυτόχρονη εκτέλεση πολλών εργασιών. Οι συσκευές με AirPrint™ και iOS 4.2 και νεότερες εκδόσεις απαιτούν σύνδεση ασύρματου δικτύου 802.11 στον εκτυπωτή. Η ονομασία AirPrint και το λογότυπο AirPrint είναι εμπορικά σήματα της Apple® Inc. Οι ονομασίες iPad, iPhone και iPod touch είναι εμπορικά σήματα της Apple Inc., κατατεθέντα στις Η.Π.Α. και σε άλλες χώρες/περιοχές.
3. Βάσει συγκριτικών αποτελεσμάτων του κόστους ανά σελίδα για την πλειοψηφία των έγχρωμων Laser All-in-Ones <€400 και έγχρωμων εκτυπωτών Laser <€200 προ ΦΠΑ, τον Μάρτιο του 2010, και OJ Pro με την χρήση δοχείων μελάνης υψηλής χωρητικότητας των οποίων η απόδοση φέρει πιστοποίηση ISO, σε κατάσταση συνεχόμενης εκτύπωσης. Για λεπτομέρειες
www.hp.com/eur/mybusiness.