Μεταξύ των 36 χωρών στις οποίες λανσάρεται η συνδρομητική υπηρεσία HP Instant Ink από την HP Inc είναι και η Ελλάδα. Η εταιρεία με εργαλείο το cloud φέρνει νέα δεδομένα στο προσκήνιο, έχοντας λάβει ώθηση στην Ελλάδα σε επίπεδο πωλήσεων κατά 16% στη χρήση που έληξε 31 Οκτωβρίου του 2020, ενώ στο τρίμηνο Νοεμβρίου 2020 – Ιανουαρίου 2021 η αύξηση πωλήσεων ανήλθε σε 60% με δεδομένα τόσο την εξ αποστάσεως εργασία όσο και την τηλεργασία που έφεραν ενίσχυση της κίνησης στο home printing.

Η υπηρεσία HP Instant Ink προσφέρει συνδρομητικά πακέτα ανάλογα με τον αριθμό των εκτυπώσεων, με την HP να εκτιμά ότι η δυνατότητα εξοικονόμησης ανέρχεται σε έως και 50% στα έξοδα αγοράς τόνερ και έως και 70% στα έξοδα αγοράς μελανιού. Σε παγκόσμιο επίπεδο η HP έχει περισσότερους από 50 εκατ. συνδρομητές στη συγκεκριμένη υπηρεσία. To HP Instant Ink εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο υπηρεσιών HP Plus που διατίθεται σε όλα τα νέα της μοντέλα. Ο εκάστοτε συνδρομητής έχει την δυνατότητα να αλλάξει συνδρομητικό πακέτο, να διακόψει ή και να παγώσει τη συνδρομή του χωρίς κάποια ποινή από πλευράς της εταιρείας. H συνδρομή αφορά στην παροχή μελανιού ή τόνερ με παράδοση στο σημείο επιλογής του χρήστη, ενώ αποστέλλονται νέα δοχεία από την εταιρεία όταν μειώνεται η στάθμη των μελανιών. Επίσης εάν κάποιος δεν εξαντλήσει τον αριθμό των σελίδων που περιλαμβάνει το συνδρομητικό του πακέτο, αυτές μεταφέρονται στον επόμενο μήνα.

 

Σύνδεση με τη νέα γενιά εκτυπωτών

Το HP Plus Cloud είναι η υπηρεσία που συνδέεται με τη νέα γενιά εκτυπωτών της HP, οι οποίοι έχουν ενεργοποιημένο το πρωτόκολλο HP Plus. Μέσω Cloud η εταιρεία προσφέρει μεταξύ άλλων αυτόματη ανίχνευση και διόρθωση προβλημάτων συνδεσιμότητας για την επίλυση δυσχερειών που σχετίζονται με το δίκτυο. Επίσης το HP Plus υπόσχεται την δυνατότητα ανίχνευσης και ανάσχεσης κακόβουλων επιθέσεων μέσω του εκτυπωτή. Ταυτόχρονα μέσω αυτού οι χρήστες έχουν την δυνατότητα απομακρυσμένης εκτύπωσης, την οποία μπορούν να την παραλάβουν μόλις βρεθούν στον εκτυπωτή, μέσω της δυνατότητας private pick up, διατηρώντας το απόρρητο στο περιεχόμενο εκτύπωσης. Συν τοις άλλοις μπορούν να διαχειρίζονται ό,τι σχετίζεται με τον εκτυπωτή και τις εκτυπώσεις τους μέσω υπολογιστή ή κινητού.

 

Το HP Plus προσφέρει την ευχέρεια στους καταναλωτές να σκανάρουν πολλαπλά διαφορετικά έγγραφα και να τα αποθηκεύσουν ως ξεχωριστές σελίδες, κάτι που δεν μπορούσαν να κάνουν με τη χρήση μέσω κινητού. Επίσης μπορούν να σκανάρουν βιβλία, ενώ πραγματοποιείται αυτόματη διόρθωση της σελίδας, σώζοντάς το ως ξεχωριστό αρχείο. Ταυτόχρονα με το πρόγραμμα HP Smart Advance είναι εφικτή η διόρθωση των προβληματικών περιοχών όπως κουκκίδες ή μικρά σημάδια. Εκτός των άλλων οι σαρωμένες σελίδες αποθηκεύονται όχι ως απλό pdf ή txt αρχείο, αλλά ως αρχείο στο οποίο μπορεί κανείς να αναζητήσει συγκεκριμένες λέξεις ή όρους μέσα στο κείμενο.

 

Κατά τη διάρκεια του Μαΐου η άφιξη της νέας γενιάς εκτυπωτών στην Ελλάδα

Να σημειωθεί ότι η νέα γενιά εκτυπωτών HP Plus θα διατίθεται από τον Μάιο στην Ελλάδα, με την άφιξη σειρών καταναλωτικών προϊόντων στη σειρά Deskjet και ενδεικτικές τιμές λιανικής στα 49 ευρώ. Ταυτόχρονα έρχονται στην Ελλάδα και οι σειρές φωτογραφικών εκτυπωτών Envy με ενδεικτικές τιμές λιανικής 79 και 109 ευρώ. H εταιρεία ανανεώνει και τη σειρά μηχανημάτων γραφείου Officejet Pro, αντικαθιστώντας τις σειρές 8000 και 9000 με τις σειρές Officejet Pro 8000e και OfficejetPro 9000e με ενδεικτικές τιμές λιανικής 119 και 209 ευρώ αντίστοιχα. Τέλος φέρνει στην αγορά τους laser εκτυπωτές M200e με αρχική προτεινόμενη λιανικής 149 ευρώ.

•  Τα πλάνα συνδρομών για μελάνι

15 σελίδες: 0,99 ευρώ

50 σελίδες: 2,99 ευρώ

100 σελίδες: 4,99 ευρώ

300 σελίδες: 11,99 ευρώ

700 σελίδες: 24,99 ευρώ

•   Τα πλάνα συνδρομών για τόνερ

50 σελίδες: 1,99 ευρώ

100 σελίδες: 3,99 ευρώ

400 σελίδες: 13,99 ευρώ

800 σελίδες: 19,99 ευρώ

1.500 σελίδες: 25,99 ευρώ