Η Huawei πούλησε μέσα στο 2018, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, περισσότερα από 200 εκατ. smartphones, συνεχίζοντας με αμείωτη ένταση την ανάπτυξη των πρoηγούμενων ετών.

Στα πιο δημοφιλή smartphones του κατασκευαστή για το 2018 περιλαμβάνεται η σειρά Huawei Mate 20 (Pro) με πάνω από 5 εκατ. πωλήσεις σε μόλις δύο μήνες μετά την κυκλοφορία της, και η σειρά P20 με περισσότερες από 16 εκατ. πωλήσεις από το Μάρτιο του 2018 που λανσαρίστηκε. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι στις συνολικές πωλήσεις δεν περιλαμβάνονται μόνο τα κινητά της Huawei, αλλά και οι συσκευές της θυγατρικής Honor.

To 2017 η Huawei, σύμφωνα με τα στοιχεία της, διέθεσε στην αγορά 153 εκατ. smartphones, σε σχέση με τα 3 εκατ. συσκευές το 2010. Ο Κινέζος κατασκευαστής πλασάρεται ήδη στη 2η θέσης της παγκόσμιας αγοράς, σύμφωνα με τα στοιχεία 2ου και 3ου τριμήνου της IDC, πίσω από την Samsung και μπροστά από την Apple, στοχεύοντας έως το τέλος του 2019 να αναρριχηθεί στην πρώτη θέση, υποσκελίζοντας την Samsung.

Eμπόδιο σε αυτό της το στόχο μπορούν να αποτελούν οι δυσκολίες που συναντά στην αμερικανική αγορά, όπου σημαντικές συμφωνίες με ηγετικές αμερικανικές εταιρείες τηλεπικοινωνίες οδηγούνται σε αδιέξοδο, ένεκα παρεμβάσεων της αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία μποϋκοτάρει τη χρήση εξοπλισμού της Huawei, θεωρώντας ότι τίθεται κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια.

Σε αντίστοιχες κινήσεις έχει προβεί η βρετανική και η αυστραλέζικη κυβέρνηση. Αντίθετη είναι η εικόνα, ωστόσο, σε άλλες χώρες, όπως η Γερμανία και η Ελβετία, όπου η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν επεμβαίνει στην προμήθεια εξοπλισμού από εταιρείες, παρά μόνο αν πρόκειται για εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί σε κρατικές υποδομές.