Στην αύξηση της απόδοσης στη συλλογή και διαχείριση των δεδομένων του ΕΟΠΥΥ συνετέλεσε το νέο data center που δημιούργησε η Huawei για λογαριασμό του Οργανισμού. Ο ΕΟΠΥΥ πραγματοποίησε μια ολοκληρωμένη διαδικασία υποβολής προσφορών και αξιολόγησης για να επιλέξει τη λύση της εταιρείας.

Το ζητούμενο ήταν ένα νέο data center που να διασφαλίζει ότι κάθε κρίσιμη εφαρμογή θα είναι σε θέση παρέχεται χωρίς διακοπή – 24/7, 365 ημέρες – παρέχοντας 100% συνεχή πρόσβαση για έναν ολοένα αυξανόμενο αριθμό ψηφιακών ιατρικών δεδομένων και εφαρμογών. Σύμφωνα με ενημέρωση της Huawei, η λύση περιλάμβανε μια σειρά από προϊόνταQ

  • Τα FusionModule (IT) Information Technology (IT) racks προσφέρουν 21 kW ανά μονάδα και 310 kW το μέγιστο ανά μονάδα, μια κοινή απαίτηση για μεγάλης κλίμακας data centers.
  • Το UPS2000-G Series Uninterruptible Power Supply (UPS) εγγυάται μια ασφαλή και αξιόπιστη τροφοδοσία με εξαιρετικό φορτίο και περιβαλλοντική προσαρμοστικότητα.
  • Tο σύστημα OceanStor V3 Converged Storage της Huawei είναι κατάλληλο για μεγάλες βάσεις δεδομένων, κοινή χρήση αρχείων και cloud computing στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.
  • Η λύση δικτύου τροφοδοτείται από τους μεταγωγείς Smart Routing S7700 Series – που προσφέρουν εξαιρετική επεκτασιμότητα και αξιοπιστία – και διασφαλίζεται από ένα εξαιρετικά οικονομικό firewall επόμενης γενιάς το Huawei USG Series.

Η διαδικασία αντικατάστασης του συστήματος πραγματοποιήθηκε σε τρεις φάσεις. Η πρώτη αφορούσε τη σχεδίαση της αίθουσας δεδομένων από δύο τοπικούς συνεργάτες πιστοποιημένους από τη Huawei, την Uni Systems και τον ΟΤΕ. Στη δεύτερη φάση, παραδόθηκε και εγκαταστάθηκε όλος ο εξοπλισμός. Τέλος, οι υπηρεσίες και οι εφαρμογές του ΕΟΠΥΥ μεταφέρθηκαν διαδοχικά στη νέα υποδομή.

 «Με το data center της Ηuawei, είμαστε σε θέση να διασφαλίσουμε ένα αυξημένο επίπεδο απόδοσης στη συλλογή και διαχείριση δεδομένων, ώστε να χτίσουμε και να διατηρήσουμε ισχυρή και αξιόπιστη οργανωτική υποδομή για τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Πληροφορικής του ΕΟΠΥΥ, Γιώργος Αγγούρης.

Το νέο σύστημα επιτρέπει στην ομάδα IT του EOΠΥΥ να διαχειρίζεται εύκολα μια ταχέως αναπτυσσόμενη ομάδα δεδομένων υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένου του ιατρικού ιστορικού του ασθενούς, ιατρικών και κλινικών δεδομένων από εξετάσεις ασθενών και άλλων ηλεκτρονικών ιατρικών αρχείων.