Τα μέλη της ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες ΜΜS (Managed Security Services) που προσφέρει ο τηλεπικοινωνιακός οργανισμός Αντιπροσωπεία της AMMITEC, αποτελούμενη από 20+ IT Managers του ναυτιλιακού κλάδου και μέλη του ΔΣ, επισκέφτηκε την Παρασκευή 19 Μαρτίου τις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ στην Αθήνα.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να γίνει μια γενική ενημέρωση για τις υπηρεσίες που προσφέρει ο τηλεπικοινωνιακός οργανισμός, εστιάζοντας στα ΜΜS (Managed Security Services), το cyber security γενικότερα και τις τηλεπικοινωνιακές γραμμές. Την αντιπροσωπεία της AMMITEC υποδέχθηκαν ανώτατα στελέχη και τεχνικοί του ΟΤΕ, που ενημέρωσαν τους παραβρισκόμενους IT Μanagers για τις υπηρεσίες cyber security που προσφέρουν, ξεναγώντας τους στα SOC (Security Operational Center) και NOC (Network Operational Center) του οργανισμού.

Παράλληλα, τα μέλη της AMMITEC είχαν τη δυνατότητα να δουν, μεταξύ άλλων, πώς λειτουργεί ένα μεγάλο Cyber SOC, πώς αναλύει τα δεδομένα, πώς είναι οργανωμένο και πώς μπορούν να αποκτήσουν ένα outsourced SIEM, αλλά και να συμμετέχουν σε συζητήσεις, παίρνοντας απαντήσεις σε ερωτήματά τους και λύνοντας τις απορίες τους. Στόχος της ΑΜΜΙΤΕC είναι να συνεχίσει τέτοιου είδους επισκέψεις και στο μέλλον, έχοντας προγραμματίσει, μεταξύ άλλων, επίσκεψη στο Κέντρο Δορυφορικών Επικοινωνιών του ΟΤΕ στη Νεμέα, όπως και στο Hosting Center της οδού Αχαρνών μέσα στους επόμενους μήνες.