Στόχος της Apple μέχρι τώρα ήταν να παράγει αρκετή ενέργεια μέσω ανανεώσιμων πηγών ώστε να καλύπτει τις δραστηριότητές της παγκοσμίως.

Τώρα όμως θέτει έναν ακόμη δυσκολότερο στόχο, θέλοντας να συμπεριλάβει και την κατασκευαστική και εφοδιαστική της αλυσίδα. Προς το παρόν, η εταιρεία καλύπτει μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το 87% της ισχύος που χρειάζεται για τις δραστηριότητές της παγκοσμίως, ενώ επόμενος στόχος  είναι να παράγει το 100%.
Ωστόσο, το να συμπεριλάβει την εφοδιαστική αλυσίδα, η οποία παράγει εκατοντάδες εκατομμύρια προϊόντα ετησίως, θα αποτελέσει τεράστια πρόκληση για την εταιρεία, καθώς όπως αναφέρει η εταιρεία, η εφοδιαστική της αλυσίδα χρησιμοποιεί περίπου 60 περισσότερη ενέργεια από τις δικές της δραστηριότητες.

Παρόλα αυτά, όπως δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Tim Coo, αυτό είναι κάτι που θα γίνει σταδιακά και θα χρειαστούν αρκετά χρόνια, ωστόσο είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Ο νέος αυτός στόχος αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας της Apple να βελτιώσι το ενεργειακό της αποτύπωμα στην Κίνα, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά της και «φιλοξενεί» τις περισσότερες κατασκευαστικές της δραστηριότητες. Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε το πρώτο της έργο ηλιακής ενέργειας στη χώρα, στο πλαίσιο του οποίου θα χτιστούν 20 ηλιακά πάρκα των 20 megawatt.