Η Apple παρουσίασε τους νέους υπολογιστές MacBook Air και Mac mini, καθώς και το νέο iPad Pro στο Apple Special Event που πραγματοποιήθηκε χθες στο Brooklyn Academy of Music.

O νέος MacBook Air διαθέτει ολοκαίνουρια Retina οθόνη 13,3 ιντσών, τεχνολογία Touch ID, επεξεργαστές τελευταίας γενιάς και ακόμη πιο φορητό σχεδιασμό. Ο πιο προσιτός Mac με οθόνη Retina ενσωματώνει, επίσης, ένα επανασχεδιασμένο πληκτρολόγιο με την υπογραφή της Apple, ένα τεράστιο trackpad με Force Touch, ταχύτερο SSD, ευρύ στερεοφωνικό ήχο, Apple T2 Security Chip και Thunderbolt 3. Το νέο Mac mini είναι το πιο ισχυρό Mac mini που κατασκευάστηκε ποτέ, αφού τώρα διαθέτει τετραπύρηνους και εξαπύρηνους επεξεργαστές, ταχύτερη μνήμη έως 64GB και γρήγορη all-flash αποθήκευση, προσφέροντας, πέντε φορές μεγαλύτερη απόδοση.

Έκπληξη της βραβιάς ήταν το νέο iPad Pro, σε μια σχεδίαση που ωθεί την 11 ιντσών και 12,9 ιντσών Liquid Retina οθόνη «στα άκρα», ενώ ενσωματώνει την τεχνολογία Face ID για ασφαλές ξεκλείδωμα με μία μόνο ματιά. Ενσωματώνει επεξεργαστή A12Χ Bionic Chip και Neural Engine επόμενης γενιάς και είναι πιο ισχυρό από τους περισσότερους φορητούς υπολογιστές, διαθέτοντας παράλληλα νέα USB-C θύρα και έως 1TB αποθηκευτικό χώρο. Την εμπειρία χρήσης του νέου iPad Pro έρχεται να συμπληρώσει το δεύτερης γενιάς Apple Pencil, το οποίο συνδέεται μαγνητικά με το iPad, ενώ ταυτόχρονα φορτίζει ασύρματα. Οι νέοι MacBook Air και Mac mini, καθώς και το νέο iPad Pro θα είναι διαθέσιμα άμεσα. Σημειώνεται ότι επίσημος διανομέας των προϊόντων Apple σε Ελλάδα και Κύπρο είναι η iSquare.