Η Ericsson δημοσίευσε την έκθεση Networked Society City Index για το 2014 που ταξινομεί 40 πόλεις, βαθμολογώντας τις ως προς την ωριμότητά τους στη χρήση Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνίας, αξιολογώντας τις επενδύσεις σε ΤΠΕ και τις συνακόλουθες οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές εξελίξεις, το λεγόμενο «τριπλό αποτέλεσμα».

Ένα από τα βασικά ευρήματα της έρευνας είναι το γεγονός ότι πόλεις με χαμηλή ωριμότητα ως προς τις ΤΠΕ βελτιώνουν τις επιδόσεις τους ταχύτερα από ότι πόλεις με υψηλό βαθμό ωριμότητας, δείχνοντας ότι τις πλησιάζουν. Η Αθήνα βρίσκεται στην 24η θέση της κατάταξης, ξεπερνώντας πόλεις όπως το Πεκίνο, η Κωνσταντινούπολη, το Γιοχάνεσμπουργκ και το Μπουένος Άιρες.

Οι θετικότεροι δείκτες είναι η υψηλή ποιότητα του κινητού ευρυζωνικού δικτύου και το υψηλό μορφωτικό επίπεδο των πολιτών, ενώ αντιθέτως ως ανασταλτικοί παράγοντες αναγνωρίζονται η χαμηλή ποιότητα του σταθερού ευρυζωνικού δικτύου και το υψηλό ποσοστό ανεργίας. Οι πέντε κορυφαίες πόλεις παραμένουν οι ίδιες: Στοκχόλμη, Λονδίνο, Παρίσι, Σιγκαπούρη και Κοπεγχάγη. Η έκθεση περιλαμβάνει τρεις προβλέψεις για τη μελλοντική εξέλιξη των πόλεων, με βάση την αύξηση των «έξυπνων» πολιτών, τον επαναπροσδιορισμό του ΑΕΠ και τη δύναμη της συνεργασίας.