Η BASF Hellas υλοποίησε με επιτυχία την εφαρμογή λύσης Secure Printing Services στις εγκαταστάσεις της στην Αθήνα.

«Η υλοποίηση του έργου, που ξεκίνησε το καλοκαίρι και ολοκληρώθηκε το Νοέμβριο, περιλάμβανε την εγκατάσταση ενός εξειδικευμένου προϊόντος της Lexmark σε server της εταιρείας, καθώς και card readers που μπορούν να διαβάσουν τις smart card του κάθε χρήστη και να επιλέξουν εκτύπωση από οποιονδήποτε printer του δικτύου Αθήνας του συγκεκριμένου χρήστη» δηλώνει στο NetFAX ο Δημήτρης Αμούργης, G-FSI/BMC IS Regional Business Partner Services Central Europe της BASF. «Έγινε μια έρευνα αγοράς, εξετάστηκαν προτάσεις διαφόρων κατασκευαστών και τελικά επιλέξαμε τη λύση της Lexmark για λόγους κόστους και αποδοτικότητας, αλλά και γιατί ταίριαζε καλύτερα σε αυτό που ζητούσε η εταιρεία» συμπληρώνει.

Το έργο Pull / Secure Printing υλοποιήθηκε από την Infolex και προσφέρει τα εξής:
– Ασφάλεια & εμπιστευτικότητα στην εκτύπωση. Κάθε χρήστης εκτυπώνει και λαμβάνει τις εκτυπώσεις του από τον εκτυπωτή / πολύ-μηχάνημα χωρίς να κινδυνεύει χαθούν ή να τις χρησιμοποιήσουν άλλοι χρήστες.
– Ασφάλεια, διότι δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα πολύ-μηχανήματα από μη εξουσιοδοτημένα άτομα (π.χ. για δημιουργία φωτοαντιγράφων).
– Δυνατότητα εκτύπωσης από όποιον εκτυπωτή / πολύ-μηχάνημα επιθυμεί ο χρήστης στο δίκτυο, με επιλογή από το panel του εκτυπωτή (μέσω κάρτας ή όχι).
– Οικονομία σε χαρτί, μελάνι και ενέργεια διότι δεν εκτυπώνονται έγγραφα που δεν παραλαμβάνονται από τον χρήστη από τον εκτυπωτή / πολύ-μηχάνημα.
– Κοστολόγηση ανά κέντρο κόστους και χρήστη με την αντίστοιχη παραμετροποίηση του συστήματος ανάλογα.

«Πιστεύοντας ότι η εν λόγω λύση προσφέρει άμεση ανταπόδοση οικονομικών οφελών στην εταιρεία, καθώς και αποτελεσματικής διαχείρισης των εκτυπώσεων, έχουμε σκοπό να προτείνουμε εντός του 2019 την υλοποίησή της και στις υπόλοιπες 11 χώρες του region» επισημαίνει ο Δ. Αμούργης.