Η Bridgestone Europe ολοκλήρωσε την εξαγορά της TomTom Telematics, μιας εταιρείας με ηγετική θέση στην παροχή ψηφιακών λύσεων για στόλους οχημάτων στην Ευρώπη, αντί του ποσού των 910 εκατ. ευρώ.

Η εξαγορά αυτή, που πρώτη φορά ανακοινώθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2019, πέρασε επιτυχώς τα σχετικά ρυθμιστικά στάδια, έλαβε την πλήρη έγκριση των μετόχων της TomTom, καθώς και τη θετική απάντηση από το συμβούλιο εργαζομένων της. Η εξαγορά επενδύει στο υπάρχον έργο της Bridgestone με σκοπό να ενισχυθούν οι ψηφιακές της δυνατότητες. Η Telematics, το νούμερο ένα στην Ευρώπη, σε μια βιομηχανία με διψήφιο αριθμό ανάπτυξης, ταιριάζει τέλεια στους στρατηγικούς στόχους της Bridgestone και παρέχει ενισχυμένη παρουσία σε λύσεις αυτοκίνησης που καθιστούν τους στόλους πιο αποτελεσματικούς και αποδοτικούς.

Η Telematics θα λειτουργεί εντός της Bridgestone ως ξεχωριστή επιχείρηση εκμεταλλευόμενη το ισχυρό brand, τη μεγάλη βάση πελατών, την παγκόσμια εμβέλεια και το δίκτυο πωλήσεων της Bridgestone. Η ομάδα management θα παραμείνει ως έχει, βάσει της συμφωνίας και θα στηριχτεί πάνω στις επενδύσεις και τις δυνατότητες της Bridgestone, ώστε να επιταχύνει τα τωρινά πλάνα ανάπτυξης στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές παγκοσμίως, όπου η Telematics έχει ήδη παρουσία.