Η Metavallon VC συμμετέχει με seed επένδυση στη δυναμική εταιρεία Citizen, η οποία έχει έδρα την Αγγλία και προσφέρει πρωτοποριακές υπηρεσίες βιομετρικής ταυτοποίησης.

Η επένδυση αποτελεί μέρος συνολικού γύρου χρηματοδότησης ύψους 800.000 ευρώ, στην οποία ηγήθηκε η Metavallon VC και συμμετείχαν επιχειρηματικοί άγγελοι καθώς και υφιστάμενοι επενδυτές της εταιρείας από τους χώρους των πληρωμών και της επενδυτικής τραπεζικής. Η Citizen είναι μια εταιρεία παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών ταυτοποίησης που δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να επαληθεύουν, να επικοινωνούν και να συναλλάσσονται με τους πελάτες τους, με ασφάλεια, χωρίς την επιβάρυνση χρήσης κωδικών.

Η Citizen ιδρύθηκε το 2015 από τον CEO James Neville. To 2017 η ομάδα της Citizen έλαβε μέρος στο Barclays Accelerator του Λονδίνου, που υποστηρίζεται από το TechStars. Εκεί διακρίθηκε ως μια από τις κορυφαίες Fintech εταιρείες του Λονδίνου. Η Citizen βρίσκεται αυτή την περίοδο σε διαδικασία αδειοδότησης  από τους αρμόδιους Ευρωπαίους Ρυθμιστές προκειμένου να ενεργεί ως Αναγνωρισμένο Ινστιτούτο Πληρωμών σύμφωνα με τις προβλέψεις του Payment Service Directive 2 (PSD2) με σκοπό να υποστηρίξει ηλεκτρονικές ταυτοποιήσεις τραπεζικών συναλλαγών και άμεσες πληρωμές. Η επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για την εμπορική ανάπτυξη της εταιρείας και την ενίσχυση της ομάδας της. H Citizen σκοπεύει να δημιουργήσει μια τεχνική ομάδα στην Ελλάδα υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση του Βαγγέλη Σταματούκου, έμπειρου Έλληνα συμβούλου στρατηγικής ανάπτυξης επιχειρήσεων.