Η Clip News προχωρά στη δημιουργία των δικών της εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης (AI) για την ανάλυση media data βασισμένα σε ελληνικά γλωσσικά μοντέλα, «καινοτομία που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα» όπως επισημαίνει. Αυτό επετεύχθη μέσα από τη συνεργασία της εταιρείας με το Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων του τμήματος Πληροφορικής (IS Lab) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για το έργο με τίτλο «Ευφυής ανάλυση δεδομένων κειμένου Μέσων Ενημέρωσης».

Οι υπηρεσίες media analysis της Clip News περνούν σε νέα εποχή, αφού μέσω αυτών των εργαλείων θα επιτυγχάνονται υψηλά ποσοστά ακρίβειας προβλέψεων (prediction) ως προς τη χροιά (sentiment) των δεδομένων που συλλέγονται από όλα τα Μέσα -online και offline-, ενώ αναγνωρίζονται πλέον και συναισθήματα (emotions), η ρητορική μίσους (hate speech) και η ειρωνεία (irony).

Επιπλέον, μέσω των νέων AI εργαλείων υπάρχει δυνατότητα tagging (ορισμός ετικετών) για κάθε αναφορά, αλλά και clustering (ομαδοποίηση data), αφού ο αλγόριθμος πλέον κατανοεί το περιεχόμενο κάθε αναφοράς που συλλέγεται στην πλατφόρμα της, το ανανεωμένο Clip News Portal.