Το φετινό IT Directors Forum διεξάγεται την Τρίτη 1η Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την παρουσία της αφρόκρεμας των Ελλήνων CIOs, κορυφαίων διεθνών IT Experts και των σημαντικότερων εκπροσώπων της ελληνικής αγοράς Πληροφορικής.

Η κορυφαία εκδήλωση της χρονιάς για την ελληνική κοινότητα των CIOs έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της: στα 17 συνεχή χρόνια διεξαγωγής του, το IT Directors Forum έχει φιλοξενήσει περισσότερους από 410+ keynote speakers και 4.000+ στελέχη Πληροφορικής από όλους τους κλάδους της αγοράς, αναδεικνύοντας κάθε χρόνο τα κρίσιμα και επίκαιρα θέματα της αγοράς, μέσα από ένα περιβάλλον δυναμικής ανταλλαγής απόψεων και εμπεριστατωμένης ανάλυσης σε όλο το φάσμα σχεδιασμού και υλοποίησης της ΙΤ στρατηγικής.
Μέσα από τα πολυάριθμα case studies που παρουσιάζουν κάθε χρόνο οι υψηλού επιπέδου έλληνες και διεθνείς CIOs, τα διευθυντικά στελέχη Πληροφορικής που συμμετέχουν στο συνέδριο έχουν την ευκαιρία να εμπνευστούν από τους διακεκριμένους ομιλητές, να μάθουν πώς μπορούν να βελτιώσουν τη χάραξη της στρατηγικής τους, αξιοποιώντας στο έπακρο τους πόρους τους, όπως και να αντιληφθούν τι χρειάζεται να κάνουν για να εναρμονιστούν με τις απαιτήσεις της διοίκησης, προκειμένου να μπορέσουν να απαντήσουν στις προκλήσεις της σημερινής εποχής με έργα, πρωτοβουλίες μετασχηματισμού και καινοτομίες που έχουν ως στόχο την αποδεδειγμένη επιχειρηματική αλλαγή.

Οδεύοντας ταχέως σε έναν digital first κόσμο
Απευθυνόμενο στην ηγεσία των επιχειρήσεων, το φετινό συνέδριο θα αναδείξει την κατεύθυνση που πρέπει να πάρουν οι επιχειρήσεις προκειμένου να παραμείνουν δραστήριες σε έναν κόσμο που αλλάζει με αμείλικτους ρυθμούς, δίνοντας στα διευθυντικά στελέχη Πληροφορικής τις κατευθύνσεις για το πώς μπορούν να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες στις επιχειρήσεις τους και να διαμορφώσουν/ σχεδιάσουν την IT στρατηγική τους, ώστε να δημιουργήσουν προστιθέμενη επιχειρηματική αξία και να βοηθήσουν τους οργανισμούς τους να προσαρμοστούν στη νέα εποχή και τις αλλαγές που φέρνει αυτή. H πανδημία έχει επιταχύνει τη μετάβασή σε ένα digital-first κόσμο, όπου οι νέες ψηφιακές συνήθειες επανακαθορίζουν τη συμπεριφορά των πελατών, με τους οργανισμούς να υιοθετούν όλο και σε μεγαλύτερο βαθμό μια digital first προσέγγιση στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, τη λειτουργία τους και τις εμπειρίες που προσφέρουν στους πελάτες και το ανθρώπινο δυναμικό τους. Η ανάγκη επιτάχυνσης του ψηφιακού μετασχηματισμού έχει γίνει περισσότερο επιτακτική από ποτέ, όχι μόνο για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να διαχειριστούν τις προκλήσεις και την αβεβαιότητα που έχει φέρει η μετά covid εποχή, αλλά και για να αναπτυχθούν μέσα σε ένα ασταθές περιβάλλον, όπου η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση περιπλέκουν προκαλούν ισχυρές δονήσεις στη βιωσιμότητά τους.

Με βασικό μήνυμα « RevisITing Strategy in the Digital-First era » το φετινό IT Directors Forum, που θα διεξαχθεί την Τρίτη 1η Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα δώσει στους CIOs και τα διευθυντικά στελέχη Πληροφορικής τις κατευθύνσεις για το πώς χρειάζεται να ενεργούν στο χαοτικό μεν, ελπιδόφορο δε, επιχειρηματικό περιβάλλον που δημιουργήθηκε μετά την πανδημία. Παράλληλα με το πλούσιο περιεχόμενο του, το συνέδριο θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν απόψεις και καλές πρακτικές, να έρθουν σε επαφή με την ελίτ των διευθυντικών στελεχών Πληροφορικής, όπως και με εκπροσώπους φορέων που διαμορφώνουν τις τεχνολογικές και επιχειρηματικές εξελίξεις, να ενημερωθούν για νέες λύσεις και υπηρεσίες, να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για την αγορά , να ενημερωθούν από τους ειδικούς και τους market-leaders για τα επίκαιρα ζητήματα που αφορούν και επηρεάζουν άμεσα τον κλάδο τους, όπως και να αντλήσουν ιδέες από τα case studies που θα παρουσιαστούν στο συνέδριο. Παράλληλα, θα προσφέρει το περιβάλλον για την διεξαγωγή επιχειρηματικών συναντήσεων, δικτύωσης και lobbying, όπως και δράσεων σύσφιξης σχέσεων και κλεισίματος συμφωνιών, αποτελώντας μια B2B συνάντηση κορυφής.

Κορυφαίοι CIOs και IT Experts
Κορυφαίοι CIOs της ελληνικής αγοράς και διεθνείς ΙΤ Experts θα ανέβουν στο βήμα του 17ου IT Directors Forum. Μεταξύ άλλων, ο Ελευθέριος Κορορός, Group CIO του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, θα μιλήσει για τα κομβικά IT Projects που τρέχουν αυτήν την περίοδο και πώς αυτά επηρεάζουν τη λειτουργία ενός σύγχρονου χρηματοπιστωτικού οργανισμού, ο Νάσος Οικονομόπουλος, Global Head of Cloud and Emerging Technologies Risk της HSBC, θα μεταφέρει στους σύνεδρους τις εμπειρίες του από την υλοποίηση απαιτητικών projects σε ένα πολυεθνικό Όμιλο, ο Φώτης Καρώνης, Capgemini Executive Vice President, θα αναλύσει τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις στην αγορά ICT, o Δημήτρης Θανασόπουλος, Director of Technology @ Kaizen Gaming, θα συζητήσει για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στο καθημερινό του έργο και ο Θανάσης Κάβουρας, Director of Information Technology Stadium @ OPAP Arena, θα παρουσιάσει το πώς οι νέες τεχνολογίες συνέβαλαν στην υλοποίηση ενός υπερσύγχρονου γηπέδου.

Ακόμα, ο Wissam Al Adany, Regional CIO του ΟΗΕ, με πληθώρα διακρίσεων στο ενεργητικό του (CIO of Year award 2020 & 2021, World’s CIO200 award 2021, MENA CIO 50, CIO 1000 APAC, Top Automotive CIO in MENA by Global CIO) θα αναλύσει τη διαφορά ανάμεσα στο digital transformation και το digitization, παραθέτοντας παραδείγματα από προηγούμενα projects που υλοποίησε στον ΟΗΕ, την αυτοκινητοβιομηχανία και σε μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες. Επίσης, η Nathalie Heynderickx (Executive Coach for IT Leaders, The Mindful CIO Community Creator , Lecturer of Positive Psychology) θα παρουσιάσει τεχνικές που βασίζονται στη νευροεπιστήμη και τη θετική ψυχολογία, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τους IT Leaders να γίνουν περισσότερο αποδοτικοί, ενισχύοντας την καινοτομία και την ανθεκτικότητά τους στο ιδιαίτερα απαιτητικό επιχειρηματικό περιβάλλον του σήμερα.

Με όχημα τεχνολογίες όπως το cloud, το IoT, η τεχνητή νοημοσύνη (AI) και το edge computing, οι CIOs αναγνωρίζουν πλέον ότι στο πλαίσιο του νέου τους ρόλου οφείλουν να συνεισφέρουν περισσότερο από ποτέ στο business, αναλαμβάνοντας και υλοποιώντας δράσεις που ενισχύουν την πιστότητα των πελατών της επιχείρησης του, βελτιώνουν τις ψηφιακές δεξιότητες του προσωπικού, ενισχύουν και μετασχηματίζουν τους οργανισμούς τους, ώστε να ανταπεξέλθουν στο νέο απαιτητικό και ρευστό digital-first κόσμο που διανοίγεται διάπλατα μπροστά μας.
Η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει τις λύσεις που χρειάζονται οι επιχειρήσεις, για να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν στη νέα εποχή, αποτελώντας αρωγό στη λήψη των στρατηγικών επιχειρηματικών αποφάσεων, αλλά και επηρεάζοντας καταλυτικά τον τρόπο που εργαζόμαστε, επικοινωνούμε και συνεργαζόμαστε. Αυτό θα είναι και το κεντρικό μήνυμα που θα περάσει το φετινό IT Directors Forum.

Θεματα που θα συζητηθουν
• Παρουσίαση και ανάλυση των ψηφιακών τάσεων του σήμερα και του αύριο
• Πρακτικοί τρόποι υλοποίησης μιας αποτελεσματικής ΙΤ στρατηγικής
• Σχέσεις με vendors και στρατηγικές διαχείρισής τους
• Χαρτογράφηση του νέου υβριδικού μοντέλου εργασίας και του ρόλου της τεχνολογίας
• Αντιμετωπίζοντας τα εμπόδια και κάνοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό να «δουλέψει»
• Πώς μπορεί να κτιστεί μια hyperconnected επιχείρηση και τι χρειάζεται να γίνει για να δομηθεί μια digital-first κουλτούρα
• Εμπιστοσύνη και πώς κτίζεται ανάμεσα στους CIOs και τη διοίκηση
• CIO, ένας ρόλος που εξελίσσεται συνεχώς
• ΙΤ budget και τι πρέπει να προσεχθεί κατά το σχεδιασμό του

The State of the CIO in Greece 2022
Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα γίνει η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας The State of the CIO in Greece 2022, η οποία θα χαρτογραφεί την ελληνική αγορά Πληροφορικής, αποκαλύπτοντας στοιχεία σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον επαγγελματικό πεδίο των CIOs και στο τι αναμένεται από τη δυναμική εξέλιξή του τα επόμενα χρόνια, αποτυπώνοντας τις ανησυχίες των Ελλήνων CIOs και αναλύοντας τους στόχους και τα θέματα που τους απασχολούν. H παρουσίαση της έρευνας θα γίνει από τον Ηλία Σκορδά, Research Director της Global Link, ενώ διεξαγωγή της γίνεται από το netweek και την εταιρεία Global Link.

SPEAKER’S VIEW

Νίκος Κάπρο,
Group IT Manager Europe South & Turkey, Wilo SE
«Αυτό που περιμένω από το συνέδριο είναι να ακούσω τις απόψεις των συνάδελφων και φυσικά ενημερωθώ για τις κορυφαίες τάσεις του έτους που έρχεται. Αυτό που συγκράτησα από προηγούμενα συνέδρια είναι η κατανόηση κάποιων θεμάτων της τρέχουσας περιόδου, καθώς επίσης και η δημιουργία ιδεών και υλοποίησης λύσεων στο IT του οργανισμού που εργάζομαι»

Βασίλης Αλεξούδης
Head of Rest of Europe, Power Generation Digital Hub, Enel
«Ο ρόλος του CIO έχει εξελιχθεί σε αυτόν ενός business partner που συνδιαμορφώνει νέα επιχειρηματικά μοντέλα και στρατηγικές με κέντρο τις ανάγκες του πελάτη. Που επανασχεδιάζει την εμπειρία των εργαζομένων και δημιουργεί αξία με νέους καινοτόμους τρόπους. Και όλα αυτά μέσα από πολλαπλές προκλήσεις αλλά και υψηλές προσδοκίες από το business.
To ΙΤ Directors Forum είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να μοιραστούμε καινοτόμες πρακτικές και βέλτιστες λύσεις γύρω από αυτές τις ευκαιρίες και προκλήσεις»

Αργύρης Πατουσιάς
Country CIO, Hellas Gold
«Με τη συμμετοχή μου στο συνέδριο θα ήθελα να μοιραστώ με την κοινότητα της Πληροφορικής στην Ελλάδα, την εμπειρία μου από την υλοποίηση του πρώτου Campus network στην Ελλάδα στο υπόγειο μεταλλείο της Ελληνικός Χρυσός στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο τεχνολογικά έργο, το μοναδικό στην Ελλάδα σε βάθος 300μ. κάτω από το έδαφος, που καλύπτει στοές έκτασης περίπου 10χλμ. και δημιουργεί προϋποθέσεις πλήρους ψηφιοποιήσεις του μεταλλείου.
Λαμβάνοντας υπόψη τη θεματολογία του συνεδρίου, ευελπιστώ να παρακολουθήσω παρουσιάσεις – συζητήσεις για την συνεισφορά της Πληροφορικής στην ψηφιακή εποχή που ήδη βρισκόμαστε. Η μεθοδολογία και οι πρακτικές που χρησιμοποιούνται στις ελληνικές και διεθνείς επιχειρήσεις από τα στελέχη του χώρου μας θα καθορίσουν και την προσαρμογή και πορεία των εταιρειών στην εποχή που διανύουμε.
Η εμπειρία μου από τα συνέδρια που έχουν διεξαχθεί τα προηγούμενα χρόνια είναι πολύ καλή, καθώς συμμετέχουν αξιόλογοι συνάδελφοι από τον χώρο μας με μεγάλη εμπειρία. Οι παρουσιάσεις έργων που έχουν υλοποιηθεί, καθώς επίσης και οι συζητήσεις για θέματα που μας απασχολούν αποτελούν κατά τη γνώμη μου, σημαντική βοήθεια για τα στελέχη και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο».

Δημήτρης Θανασόπουλος
Director of Technology, Kaizen Gaming
«Σε μια εποχή όπου οι αλλαγές έχουν επιταχυνθεί απότομα είναι υποχρέωσή μας να χρησιμοποιήσουμε τον συλλογικό μας νου και να συζητήσουμε λύσεις σε όλο και περισσότερα νέα προβλήματα, ώστε να προσφέρουμε στους πελάτες μας την καλύτερη δυνατή εμπειρία και στους συνεργάτες μας καλύτερο εργασιακό περιβάλλον».