Η Encode περνάει στην επόμενη φάση ανάπτυξης της, επιβεβαιώνοντας την μέχρι σήμερα ανοδική της πορεία, και εντάσσεται πλέον στον δυναμικό Όμιλο της Lysys , η οποία απέκτησε το 73% της Encode.

Η Lysys παρέχει, σε παγκόσμιο επίπεδο, integrated solutions, systems engineering, homeland security and managed services & service level agreements (SLAs). Με αυτήν την εξέλιξη, η Encode, μετά την Ελλάδα, ενισχύει σημαντικά τη θέση της  και στην παγκόσμια αγορά. Ο Πρόεδρος της Encode, Αλέξανδρος Δότσης, δήλωσε για την νέα εποχή της εταιρίας: «Η ένταξη μας στον Όμιλο της Lysys σε συνδυασμό με την μοναδική τεχνογνωσία αλλά και την  διεθνή παρουσία της Encode δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για  περαιτέρω διεθνή ανάπτυξη & καταξίωση».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lysys, Χάρης Κουτάς, επεσήμανε ότι: «Η επένδυσή μας στην Encode είναι σε συμφωνία με την στρατηγική μας να εξυπηρετούμε τις διεθνείς ανάγκες των πελατών μας και να πρωτοστατούμε στην δημιουργία πρωτοποριακών και ολοκληρωμένων λύσεων στο χώρο του physical και cyber security». Τέλος, ο Χάρης Ηλιόπουλος, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Encode, ανέφερε ότι στα σχέδια της εταιρείας είναι ο διπλασιασμός του τζίρου της (από τα 5 εκ. ευρώ το 2013 στα 10 εκ. ευρώ το 2014)  και η επέκτασή της στις διεθνείς αγορές (εστιάζοντας σε αυτές της Μέσης Ανατολής, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Μ. Βρετανίας).