Η τεχνολογία είναι αυτή που μπορεί να δώσει λύση στην επίτευξη απρόσκοπτης ροής πρώτων υλών και προϊόντων προς εργοστάσια και καταναλωτές, αντίστοιχα.

Έχετε σκεφτεί ότι αντίδοτο απέναντι στη μείωση της ζήτησης μπορεί να είναι η ακριβής πρόβλεψή της; Η ψηφιακή τεχνολογία έχει τις λύσεις.

Μετά την κάμψη που γνώρισε ο κλάδος του λιανικού εμπορίου κατά την περίοδο των lockdown και της έξαρσης της πανδημίας, γενικότερα, λόγω των μειωμένων κοινωνικών δραστηριοτήτων, η ανάκαμψη αναμένεται να είναι επίσης περιπετειώδης. Αρκεί και μόνο να ανοίξουν και πάλι τα μαγαζιά για να επανέρθουν οι λιανικές πωλήσεις εκεί που ήταν το 2019; Μάλλον όχι, και αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους. Ένα μέρος του αγοραστικού κοινού που είχε την εντύπωση ότι το Internet… είναι το Facebook, έμαθε να χρησιμοποιεί τα e-shop. Η ανάπτυξη του ψηφιακού διδύμου των φυσικών καταστημάτων μπορεί να οδηγήσει σε έξυπνες πωλήσεις τους λιανέμπορους. Όπως επίσης και η τεχνολογική αναβάθμιση των ιδίων των φυσικών καταστημάτων, έτσι ώστε ο πελάτης να βρίσκει πάντοτε εύκολα αυτό που θέλει, ή και να βρίσκει πάντα κάτι να θέλει.

Η αξιοποίηση τεχνολογιών όπως το Internet of Behaviors μπορεί κυριολεκτικά να εκτοξεύσεις τις πωλήσεις online και offline, ερμηνεύοντας με λεπτομέρεια και με -πρώτη φορά- παρεχόμενα insights τον ανθρώπινο τρόπο που γίνονται οι αγορές. Με τη βοήθεια της επιστήμης της συμπεριφοράς, το αποτέλεσμα είναι η ασφαλής πρόβλεψη του πότε θα αγοράσει ο πελάτης, κάτι και τι. Η διαδικασία αγοράς, από την προετοιμασίας της ακόμα, γίνεται διαφανής μέσω του IoB.

Εξάλλου, η τεχνολογία είναι αυτή που μπορεί να δώσει λύση στην επίτευξη απρόσκοπτης ροής πρώτων υλών και προϊόντων προς εργοστάσια και καταναλωτές, αντίστοιχα. Η εκάστοτε εφοδιαστική αλυσίδα πρέπει να είναι σε θέση να προβλέπει τις έντονες διακυμάνσεις ζήτησης ή και έλλειψης πρώτων υλών, για μια ποικιλία λόγων. Μάλιστα, αν στο άκρο της προσθέσουμε συμπληρωματικά τις αγοραστικές προβλέψεις από το IoB, τότε για την τεχνητή νοημοσύνη του supply chain η επιθυμητή ευελιξία θα είναι ακόμη ευκολότερο να επιτευχθεί.