Με στόχο να επιτύχει κύκλο εργασιών που θα αντικατοπτρίζει το 50% των δραστηριοτήτων του ομίλου i-exceed Technology Solutions στον οποίο υπάγεται, ξεκίνησε να δραστηριοποιείται πρόσφατα στη χώρα μας η θυγατρική της ινδικής εταιρείας fintech, i-exceed Hellas. Αυτό σημαίνει ότι η εν Ελλάδι θα πραγματοποιεί πωλήσεις περίπου 50 εκατ. δολάρια σε ορίζοντα πενταετίας. Η i-exceed Technology Solutions ιδρύθηκε το 2011 στην Ινδία και προσφέρει λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού σε τράπεζες και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς διεθνώς. Διαθέτει γραφεία σε Ινδία, Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ.

Σε ό,τι αφορά την i-exceed Hellas αποτελεί το κέντρο ανάπτυξης του ομίλου για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική, όπως επισημαίνει ο Νίκος Γκουτσούλας, CEO της εταιρείας, ο οποίος έχει θητεύσει σε επιτελικά πόστα της Oracle σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ διετέλεσε επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών και στο Athens Technology Center. H εταιρεία ξεκίνησε να λειτουργεί επισήμως στη χώρα μας τον Δεκέμβριο του 2020 και καλύπτει αυτή τη στιγμή καλύπτει συνολικά 45 χώρες.

Τα έργα για Rothschild και TSB

Αυτή την περίοδο η i-exceed τρέχει δύο σημαντικά έργα για λογαριασμό της Rothschild και της TSB, τα οποία υλοποιούνται μέσω της ελληνικής θυγατρικής. «Σε ό,τι αφορά την περίπτωση της TSB υλοποιούμε ένα αρκετά μεγάλο εύρος ψηφιακών εφαρμογών για λογαριασμό της. Επί του παρόντος υλοποιούμε ένα έργο που σχετίζεται με το online boarding corporate πελατών», εξηγεί ο κύριος Γκουτσούλας.

Στο επίκεντρο οι corporate υπηρεσίες

Όπως επισημαίνει, η i-exceed επικεντρώνει το ενδιαφέρον της σε corporate υπηρεσίες. «Ο λόγος είναι ότι το retail δεν απαιτεί βαθιά γνώση του τραπεζικού τομέα, εν αντιθέσει με το corporate που προϋποθέτει την ύπαρξη ειδικών γνώσεων στον τραπεζικό τομέα και προσδίδει προστιθέμενη αξία σε όποια εταιρεία δραστηριοποιείται σε αυτό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο CEO της i-exceed Ελλάδος.

Σε ό,τι αφορά την τεχνολογία που χρησιμοποιεί, η εταιρεία κινείται με όλα τα νέα πρωτόκολλα όπως Angular και React και είναι cross database και cross application server, χωρίς να διατηρεί κανενός είδους δέσμευση από συγκεκριμένες τεχνολογίες. «Η μόνη μας μεγάλη συνεργασία είναι με τη Microsoft με την οποία είμαστε gold partners», αναφέρει ο κύριος Γκουτσούλας.

Συνεργασία με μία από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες

Στην εγχώρια αγορά η εταιρεία προχώρησε πρόσφατα σε συνεργασία με μία από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, ενώ βρίσκεται κοντά σε συμφωνίες με τράπεζες στην Αλβανία και την Γεωργία και συζητάει με το σύνολο των ελληνικών τραπεζών για το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας.

«Διαθέτουμε δύο υπηρεσίες. Αφενός έχουμε μία digital experience platform, η οποία είναι low code development platform. Πάνω σε αυτή την πλατφόρμα έχουμε δημιουργήσει λύσεις digital retail banking και corporate banking, retail on boarding και corporate on boarding, digital branch, agency operations, corporate RM. Η διαφοροποίησή μας έγκειται στο γεγονός ότι εμείς παρέχουμε την πλατφόρμα και ο εκάστοτε πελάτες μπορεί να χτίσει στη συνέχεια τις δικές του εφαρμογές – προεκτάσεις, βασισμένες στην πλατφόρμα αυτήν. Από πλευράς μας δεν ερχόμαστε να αλλάξουμε κάτι στην τράπεζα, αντιθέτως χτίζουμε πάνω στις ήδη υπάρχουσες υποδομές», εξηγεί ο κύριος Γκουτσούλας.

Mεταξύ των πελατών της i-exceed διεθνώς είναι η Citibank με λύσεις digital on boarding για εταιρικούς πελάτες σε 94 χώρες. Η συγκεκριμένη τράπεζα αποτελεί το σημαντικότερο πελάτη του χαρτοφυλακίου της, ενώ στη λίστα των πελατών της περιλαμβάνεται και η Barclays.

Η i-exceed στα σημεία

Όμιλος

Προσωπικό: 475 άτομα

Κύκλος εργασιών: 18 εκατ. δολάρια

Ελλάδα

Εκτιμώμενος τζίρος 2021: 1,5 εκατ. ευρώ