Η Γαλλική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (CNIL) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το FaceApp, και καλεί τους χρήστες να είναι προσεκτικοί κατά τη χρήση του.

Η εν λόγω εφαρμογή από τη μία «γερνάει» τις φωτογραφίες προφίλ των χρηστών της, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να δουν πώς θα είναι σε μερικά χρόνια, και από την άλλη διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τα πρόσωπά τους για εμπορικούς σκοπούς. Μπορεί το app να προσφέρεται δωρεάν, ωστόσο, σύμφωνα με την CNIL, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες ή για την ακρίβεια στους όρους χρήσης του app.

Ανταποκρινόμενη στη μεγάλη δημοτικότητα που έχει αποκτήσει η εφαρμογή το τελευταίο διάστημα, η CNIL δίνει μια πληθώρα από συμβουλές. H Γαλλική Αρχή συστήνει, μεταξύ άλλων, στους χρήστες να ελέγχουν τους όρους και τις εξουσιοδοτήσεις που επιβάλει η εφαρμογή, καθώς μια εφαρμογή μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλες τις φωτογραφίες και όχι μόνο σε αυτές που θέλει να αποστείλει ο χρήστης.

Επιπλέον, η CNIL προειδοποιεί ότι οι εφαρμογές μπορούν να συλλέγουν δεδομένα ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιούνται, επισημαίνοντας τη σημασία αναίρεσης των δικαιωμάτων που έχουν δοθεί σε μια εφαρμογή, προτρέποντας ακόμα και στη διαγραφή της.